Denizli

Ahilik Haftası

18:38 18 Eylül 2018
Ahilik Haftası

Ahilik geleneğini yaşatmak için düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları çeşitli etkinliklerle başladı.

Hafta dolayısıyla Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Ticaret İl Müdürlüğünün aralarında olduğu Kutlama Komitesi, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından Denizli Valisi Hasan Karahan'ı ziyaret etti.

Valilikte gerçekleşen ziyarette komite üyelerine teşekkür eden Vali Karahan, ahilik kültürünün önemine değindi.

Sanayi ve ticaret şehri olan Denizli'nin ahilik kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Karahan, şunları söyledi:

"Ahilik kültürü ile yetişmiş esnaf birlikleri hem dünya hem de ahiret işini ihmal etmeden bugüne kadar gelmiş. Bundan sonra da devam edecek inşallah. Ahilik akıl, ahlak, bilim ve çalışma prensipleri üzerine kurulu, sevgi, kardeşlik ve karşılıklı dayanışma kurallarını benimseyen bir kültür. Komşunun komşuyu tanımadığı, akrabaların birbirinden kaçtığı günümüz toplumunda, bu kültürün benimsenmesinin önemli bir boşluğu dolduracağını düşünüyorum."

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turgut Devecioğlu ve komite üyeleri, etkinlikler kapsamında daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti.

Zolan, ziyarette yaptığı konuşmada, " Denizli eğer bugün gelişmişse, girişimciliği varsa, çalışkan insanları varsa, Denizli insanı hem güler yüzlü hem de dürüst ise bunun temelinde ahilik vardır, ahiliğin ilkeleri vardır. Biz bunlara sahip çıkıp yaşatmak ve gelecek nesillere de aktarmak durumundayız." dedi.

Etkinlik daha sonra Bayramyeri Meydanı'nda devam etti. Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ile halk oyunları ekibinin zeybek gösterisinin ardından etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından Şed Kuşatma Töreni temsili olarak gerçekleştirildi.

Programda yılın ahisi, kalfası ve çırağı seçilen esnafa başarı belgesi ve ödül verildi.

Törene, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcı, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.