Denizli

"Tekstil Sektöründe Temiz Üretim" Projesi

15:05 24 Eylül 2018
"Tekstil Sektöründe Temiz Üretim" Projesi

Denizli'de, Büyük Menderes Nehri'ndeki kirliliğin önüne geçmek amacıyla hazırlanan "Tekstil Sektöründe Temiz Üretim" Projesi tanıtıldı.

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliğinde yürütülen "Tekstil Sektöründe Temiz Üretim" Projesi'nin tanıtım toplantısı, Organize Sanayi Bölgesinde yapıldı.

WWF Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli, burada yaptığı konuşmada, 10 yıldır Büyük Menderes'te 42 noktada su kalitesi ile ilgili ölçümler yaptıklarını ve 19 noktada ileri seviyelerde kirlilik tespit ettiklerini savundu.

Büyük Menderes'in uluslararası alanda çok önemli bir havza olduğunu belirten Pasinli, burasının 5 uluslararası öneme sahip sulak alana ev sahipliği yaptığını ve çok ciddi su riskleriyle karşı karşıya kaldıklarını ileri sürdü.

GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan da Büyük Menderes'teki kirliliğin önüne geçmek için çalışma başlattıklarını hatırlattı.

Temiz üretim sloganıyla yapılan tanıtım toplantısında tekstil firmaları, finans kurumları ve yerel paydaşlar bir araya geldiğini anlatan Akdoğan, çevre bilincinin bölgede yavaş yavaş yaygınlaşmaya başladığını belirtti.

Proje kapsamında tekstil sektörüne yönelik temiz üretim eğitim çalışmaları yapılması ve tekstil üreticilerinin iyileştirme amaçlı projelerine teknik ve finansal destek sağlanması amaçlanıyor.

Üretimde daha az su ve kimyasal kullanılarak atık su miktarının azaltılması gibi unsurları içeren temiz üretim, atık yönetimi maliyetlerinde azalma ve enerji verimliliği ile marka değerlerinin artırılmasını hedefliyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.