Denizli

AMATEM'de tedavi görenlere iş arama eğitimi verilecek

12:55 25 Eylül 2018
AMATEM'de tedavi görenlere iş arama eğitimi verilecek

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkez Müdürlüğünde (AMATEM) tedavi gören hastaların topluma uyumlarının kolaylaştırılması amacıyla iş arama becerileri eğitimi vereceğini bildirdi.

Işık, yaptığı yazılı açıklamada, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile PAÜ Hastanesi AMATEM arasında protokol imzalandığını belirtti.

Yapılan protokol ile AMATEM'de tedavi gören hastaların, kişisel gelişimlerine katkı sağlanması, alkol ve maddeden uzak kalarak topluma uyumlarının kolaylaştırılmasının amaçlandığını vurgulayan Işık, şu ifadelere yer verdi:

"PAÜ Hastanesi AMATEM Birimi'nde tedavisi devam eden kişilere iş arama, iş kurma süreçlerinde ihtiyaç duydukları bilgi ve iletişim yöntemlerini öğrenebilmeleri için Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş Kulübü liderleri tarafından iş arama becerileri eğitimi verilecek. Kişilerin taburcu olduktan sonra iş hayatına entegrasyonunda kolaylaştırıcı rol alacak olan iş kulübü eğitimleri ile iş arayanlar iş görüşmelerine uygulamalı olarak hazırlanma olanağı bulacak. Ayrıca İş Kulübü eğitimlerine katılan firmaların insan kaynakları yetkilileri ile doğrudan bağlantı kurmaları da sağlanmış olacak. Yapılan protokol neticesinde eğitimlere 16 katılımcı ile başlanmış olup, eğitimler 4 gün ve 8 oturum halinde PAÜ Hastanesi AMATEM Birimi'nde verilecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.