Denizli

Devlet hastanesi tükettiğinin 2,5 katı elektrik üretti

19:51 08 Ekim 2018
Devlet hastanesi tükettiğinin 2,5 katı elektrik üretti

Denizli'nin Kale ilçesinde, devlet hastanesine geçen yıl kurulan güneş enerjisi santrali, 1 yılda hastanenin tükettiği elektriğin 2,5 katını üretti.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kale Devlet Hastanesine geçen yıl kurulan ve 2 Ekim 2017'de devreye alınan 155 kWp kapasitesindeki güneş enerjisi santrali, 1 yılda 210 bin kWh elektrik üretti. Aynı dönemde buna karşılık sadece 88 bin kWh elektrik tüketen Kale Devlet Hastanesi, üretilen elektrik sayesinde yaklaşık 120 bin lira gelir elde etti.

Enerji verimliliği, tasarruf ve çevre duyarlılığı konularında örnek olan proje ile 1 yılda yaklaşık 100 ton daha az karbon salınımı gerçekleştiği ve bu sayede 300 ağacın kurtarıldığının hesaplandığı, proje kapsamında hastanede ayrıca enerji tasarrufu çalışmaları ile de elektrik tüketiminin önceki yıllara göre yüzde 20 oranında düşürüldüğü bildirildi.

Denizli Sağlık Müdürü Berna Öztürk, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Enerjini Boşa Harcama Sahip Çık" sloganıyla başlattıkları enerji verimliliği çalışmaları ile kamu hastanelerinde ciddi bir tasarruf sağladıklarını belirtti.

Müdürlüğe bağlı hastanelerin tamamında enerji verimliliği ve tasarrufu çalışmalarının uzun yıllardır özveri ile yapıldığını dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:

"Tükettiği elektriğin tamamından fazlasını güneşten üreten, bu özelliği ile Türkiye'de sayılı kamu binaları arasına giren Kale Devlet Hastanemizle herkese örnek olduğumuzu düşünüyorum. Tüm hastanelerimizde enerji verimliliği ve çevre duyarlılığını ön planda tutarak hizmet veriyoruz, enerji tüketimlerini sürekli takip ediyoruz, iyileştirmeler yaparak hastanelerimize destek oluyoruz. Uzun soluklu ve zahmetli bir süreçten sonra ise bu sonuçları aldığımızda mutlu oluyoruz. Acıpayam Devlet Hastanemizde de halen enerji verimliliği çalışmaları yürütüyoruz. 10 aylık süreç sonunda elektrik tüketimini belli oranlarda düşürmeyi amaçlayan çalışmalarımız ile Acıpayam'da da yaklaşık 120 bin lira tasarruf sağladık. Son 5 yılda tüm kamu hastanelerimizde yapılan enerji verimliliği çalışmalarımız değerlendirildiğinde ise yaklaşık 6,5 milyon lira kaynak tasarrufu sağlayarak çevre duyarlılığımızı en iyi şekilde gösterdik. Bu konuda özveri ile çalışan hastane ve müdürlük çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.