Denizli

Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni Denizli'de

12:53 10 Ekim 2018
Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni Denizli'de

Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, dezavantajlı insanların tek başlarına yapamayacakları işleri kooperatif modeli ile yapmalarını sağlamak istediklerini söyledi.

Ticaret Bakanlığı tarafından sosyal kooperatif modeline yönelik farkındalığın artırılması amacıyla Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ve TCDD işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında 1 Ekim'de Ankara'dan yola çıkan tren, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir, Manisa, İzmir ve Aydın'ın ardından Denizli'ye geldi.

Denizli Tren Garı'nda düzenlenen karşılama törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve protokol üyeleri katıldı.

Kooperatifçilik Genel Müdürü Seymenoğlu, törende yaptığı konuşmada, Ticaret Bakanlığı tarafından özellikle dezavantajlı gruplara yönelik sosyal kooperatifçilikle ilgili bir proje başlatıldığını, bu projenin farklı bir şekilde tanıtılması için yollara çıktıklarını belirtti.

Bunun sadece kamunun yaptığı bir iş olmayıp, sivil toplum kuruluşlarının bu projenin içinde olmasını istediklerini vurgulayan Seymenoğlu, şunları ifade etti:

"Trenimizde 20'nin üzerinde konusunda uzman arkadaşlarımız, kooperatifçi, sivil toplum kuruluşu, ortağı, yöneticileri ve birçok uzmandan oluşan ekiple yola çıktık. Ankara'dan üç bakanımızın katıldığı bir açılış programıyla 1 Ekim'de hareket ettik. Yola çıkışımız, amacımız çok güzel bir hedef için. Dezavantajlı gruplara yönelik bir proje. Dezavantajlı gruptan kastımız ne? Bizim en büyük hedef kitlelerimizden birisi engelliler, yaşlılar, bakıma muhtaç çocuklar, kimsesiz çocuklar. Hatta çalışan annelerimizin bakıma ihtiyaç duyan çocukları, uzun süreli işsizler ve son zamanlarda ülkemizde önemli bir yere sahip olan göçmenler, hem kuzeyden hem güneyimizden Türkiye bir göç noktasında. Bu tip dezavantajlı gruplara yönelik bir proje geliştirdik. Kooperatif modeli ile dezavantajlı insanların tek başlarına yapamayacakları işleri kooperatif modeli ile yapmalarını sağlamak istiyoruz."

Sosyal kooperatifçiliği ülke geneline yaymayı amaçladıklarını aktaran Seymenoğlu, "Diyelim bir yaşlı bakım evi kurarak yaşlıları, bir çocuk bakım evi kurarak çalışan kadınların çocuklarına bakım hizmeti sağlamayı, ya da göçmenlerin bir mesleki yetenekleri varsa bunu toplu halde hizmete sunmalarını, yoksa onlara mesleki beceriler edindirmeye yönelik bir kooperatif kurmak istiyoruz. Buna yönelik örnekler var mı? Evet ülkemizde başarılı örnekler var. Hem Avrupa'dan, ABD'den, hem de ülkemizdeki bu yöndeki başarılı örnekleri yapacağımız toplantılarda sizin önünüze sunacağız. Bu amaçla yola çıktık. Kadın girişimcilere yönelik de bu projenin bir ayağı var. Onları da bu dezavantajlı gruplar arasında sayıyoruz." dedi.

Kentte bulunacakları süre boyunca çeşitli etkinlikler yapacaklarını anlatan Seymenoğlu, geleceği şekillendirecek çocuklara kooperatifçiliği aşılamak için ilkokuldaki öğrencilere yönelik kodlama eğitimi programına katılacaklarını, en yakın zamanda iş hayatına atılacak üniversite gençliğine yönelik üniversitede bir söyleşi gerçekleştirileceğini kaydetti.

Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni ile kente gelen uzmanlar, gar programının ardından Denizli Valiliğinde sosyal kooperatifçilik tanıtım toplantısına katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.