Denizli

19 Ekim Muhtarlar Günü

15:49 19 Ekim 2018
19 Ekim Muhtarlar Günü

Denizli'nin Kale ve Çameli ilçelerinde 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kale Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, ilçede en yaşlı muhtar olan Çamlarca Mahallesi Muhtarı Reşat Çobanım, Atatürk Anıtı'na muhtarlar adına çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Karaköy Mahallesi Muhtarı Ramazan Ersin Oranlı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, mahallelerde kamu kaynaklarının aktarılması hususunda birinci derecede sorumluluk bilinci içinde görev yaptıklarını belirtti.

Günün 24 saati görev başında olduklarını dile getiren Oranlı, "Bu hizmetlerin karşılığında senede bir gün olsun bu anlamlı günü yaşatan büyük devletimize teşekkür ederiz. 15 Temmuz demokrasi şehidimiz İstanbul Acıbadem Muhtarı Mete Sertbaş başta olmak üzere tüm şehit muhtarlarımızı minnetle anıyorum. Bu düşüncelerimle ebediyete göçmüş muhtarlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, ilçemizde görev yapmış ve halen görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın Muhtarlar Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyorum." diye konuştu.

Törene, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Mehmet Kılınç ile diğer protokol üyeleri ve daire amirleri katıldı.

Muhtarlar, daha sonra Kale Kaymakamı Murat Güneş'i makamında ziyaret etti.


- Çameli ilçesinde Muhtarlar Günü kutlandı

Çameli ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü, Cumhuriyet Meydanı'nda ilçe protokolünün ve mahalle muhtarlarının katılımı ile kutlandı.

Düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na muhtarların çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Yaylapınar Muhtarı İsmail Koyan, ilçedeki muhtarlar adına yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, muhtarların demokrasinin en küçük yapı taşı olduğunu belirtti.

Bu günü muhtarlara tayin eden devlet büyüklerine teşekkür eden Koyan, şöyle konuştu:

"Muhtarlar vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen, Cumhuriyet tarihi boyunca köy ve mahallelerimizin en önemli temsilcileri olmuşlardır. Muhtar, bulunduğu yerlerde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmektedir. Halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Bu vesileyle bizlerin övünç günü olarak kutladığımız 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü yürekten kutluyor, bizlere bu görevde her türlü desteğini esirgemeyen Kaymakamımıza, Çameli Belediye Başkanımıza, jandarma ve emniyet yetkililerine, daire amirlerine ve personeline teşekkür ederim."

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve diğer protokol üyeleri, daha sonra muhtarlarla Çameli Belediye Parkı'nda bir araya geldiler.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.