Denizli

19 Ekim Muhtarlar Günü

17:40 19 Ekim 2018
19 Ekim Muhtarlar Günü

Tavas ilçesinde "19 Ekim Muhtarlar Günü" düzenlenen törenle kutlandı.

Tavas Kaymakamlığı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende 50 mahalle muhtarı katıldı.

Günün anlam ve önemini belirtilen konuşmanın ardından Tavas Kaymakamı Recep Öztürk ve Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Tavas Belediyesi Cezve Kahve'de muhtarlarla bir araya geldi.

Belediye Başkanı Akyol, muhtarların, demokrasinin kılcal damarları olduğunu ifade ederek, millete hizmetkar oldukları ilk günden bu yana muhtarlarla periyodik toplantılara özen gösterdiklerini belirtti.

Muhtarların milletin sözcüleri olduğunu dile getiren Akyol, "Bu sözleri devlet yetkililerine aktararak, halkın sorunlarını dile getirir. Böylesi zor ve kutlu bir görevi yerine getiren muhtarlarımız, AK Parti hükümeti ile Hakk'a ve halka hizmette daha da güçlenmiş, daha işlevsel bir yapıya kavuşmuştur. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletimizin sorunlarını en kısa sürede çözmek ve hizmet seferberliğini ülkemizin en ücra köşelerine kadar yaymak amacıyla başlattığı yürüyüşte muhtarlarımıza şüphesiz ki herkesten daha fazla iş ve sorumluluk düşmektedir. Her daim muhtarlarla koordineli çalışarak birçok başarıya imza attık. Atmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

- Çardak Belediye Başkanı Öztürk'ün mesajı

Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda muhtarlık görevinin sevgi ve fedakarlık isteyen bir iş olduğunu belirtti.

Dеmоkrаsi zincirinin ilk hаlkаsını оluşturаn muhtаrlık tеşkilаtının, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ettiğini dile getiren Öztürk, mesajında şunlara yer verdi:

"Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Toplumun sosyal ve idari ihtiyaçlarını karşılayan muhtarlık müessesesi, çok yönlü bir kurumdur. Muhtarlarımızın, kendi sorumluluklarının yanı sıra sosyal açıdan da sahip oldukları önemli görevleri vardır.

Bizler mahalli idareciler olarak sürekli muhtarlarımızla karşılıklı istişare ve fikir alışverişinde bulunarak ilçemizin ve mahallelerimizin tüm problemlerine mümkün mertebe çare üretiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, milleti devlete, devleti millete karşı temsil gibi önemli bir vazife üstlenen tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlar, başarılarının devamını dilerim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.