Denizli

Mahalleliyi korkutan kafatası! Hemen polisi aradılar

08:26 08 Nisan 2019 6 Yorum Var
Mahalleliyi korkutan kafatası! Hemen polisi aradılar

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, yağış nedeniyle oluşan göçük sonucu insan kemikleri ortaya çıktı. Kemik parçaları ve kafa tası mahallede korku yaratırken, arazinin eski Rum mezarlığı olduğu, 3'üncü derecede sit alanı ilan edildiği ve kemik parçalarının buradaki bir mezara ait olduğu belirtildi.

Olay, saat 17.00 sıralarında Pamukkale ilçesi İncilipınar Mahallesi'nde meydana geldi. 1117 Sokak'ta bulunan boş bir arazide, yağış nedeniyle küçük çaplı toprak göçmesi yaşandı. Arazide inceleme yapan mahalle sakinleri, toprak içerisinde kafa tası ve kemik parçaları bulunduğunu fark etti.

Gördükleri manzara karşısında korkuya kapılan mahalleli durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, 3'üncü derece sit alanı ilan edilen arazinin eski dönemlerde Rum mezarlığı olarak kullanıldığını, kemiklerinde buradaki bir mezara ait olduğunu tespit etti. Konuyla ilgili Müze Müdürlüğü'ne bilgi verilirken, gün yüzüne çıkan kemik parçalarının akıbeti ise belirsizliğini koruyor.

'ARAZİNİ ALTINDA RUM MEZARLIĞI VAR'

Mahalle sakinlerinden Mustafa Oruçoğlu, yağışın ardından kemiklerin gün yüzüne çıktığını belirterek, "Burası mübadelenin ardından dedelerimize iskan olarak verilen yerlerden birisi. Burada daha önce de böyle kemik parçaları ortaya çıktı. Arazini altında Rum mezarlığı var. Müze Müdürlüğü tarafından burası 2 yıl önce 3. derecede sit alanı ilan edildi. Buradaki toprak gevşek, yağmur yağdıktan sonra kemikler ortaya çıkmış" dedi.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Memoral 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer orası mezar yanında bulunan apartmanlarda mezardır mezarın üstünde oturulması dinen caiz değildir. Insana musibet gelebilir 2 tane hadis vardır doğrusunu Allah bilir tabikide.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Mallar 5 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman gizli kazılarda başladı
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • alamani. 5 yıl önce Şikayet Et
    oluden degil diriden kork.
    Cevapla
  • Ali ER 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir Gavur yeri daha icid edin. Turizm uğruna memleketi, namusunu SATIN. NAMUSUNU , ihtiyaçtan satan kadınlmar daha şerefli
    Cevapla
  • aziz 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl vışdan bunarda vışdan yokmu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.