Denizli

Korona virüsünü fırsata çevirdi

10:59 01 Şubat 2020 3 Yorum Var
Korona virüsünü fırsata çevirdi

Her gün yüzlerce Çinli turistin ziyaret ettiği travertenleri ile dünyaca ünlü Denizli Pamukkale’de, bir girişimci 'korona’ virüsünü fırsata çevirerek, kapı girişlerinde medikal maske satmaya başladı. Çinli turistler ise ülkelerinde zor bulunan maskelere yoğun ilgi gösteriyor.

Pamukkale travertenleri güney kapısı girişi karşısında ikamet eden Osman Meşhur travertenlere gelen Çinli turistler başta olmak üzere Asya ülkelerinden gelen turistlere maske satarak korona virüsünü fırsata çevirdi. Meşhur, geçtiğimiz günlerde tanımadığı bir kişinin kolilerce maske aldığını görünce bu işe girmeye karar verdiğini söyledi. Meşhur, bir koli maske alarak travertenlerin güney kapısı giriş karşısındaki evinin önünde tezgah açarak satmaya başladı. Korona virüsünün gün geçtikçe yaygınlaşması Çin uyruklu turistlerde tedirginlik oluşturduğunu belirten Meşhur, turistlerin birinde maske görünce diğerlerinin de ihtiyaç duyarak maske aldığını belirtti. Meşhur, bir paketini 15 liraya aldığını 30 liraya sattığını söyledi.

Talebin yoğun olması sebebiyle hem talebi karşılamak hem de kazanç elde etmek amacıyla maske satmaya başladığını vurgulayan Meşhur, “Biz turizmin içerisindeyiz turizm ile uğraşıyoruz. 2 gün önce eczanenin önünde bir araç durdu. Bayağı bir yüklü maske aldılar ve benimde dikkatimi çekti. Çin’de bulunmadığını söylediler. Şehirde bizde satalım dedik. Evimizin ön tarafı otopark, gelen giden de tek tük müşteriler oluyor. Yani isteği olana veriyoruz. Çinlilerden birisi hasta olduğu zaman diğerlerinin hepsi de tedirgin oluyor. Bu yüzden düşündüğüm için iyi kötü bir şeyler satalım, hem biz de para kazanırız hem de onlar işini görmüş olur. O amaçla getirdik ve bayağı bir talep var çünkü başka bir yerde bulamadıklarını söylüyorlar. Biz de getirip iyi kötü bir şeyler satıyoruz. 25-30 TL’ye satıyoruz. Daha yeni açtım 2 gün oluyor. Talebi gördüm ve biz de çevrede duyuyoruz. Tam burası da bizim turizmin olduğu yer. Müşteriler geldiği için o amaçla sattık” dedi.


 

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Kursad 4 yıl önce Şikayet Et
    Dün almanyada Havalimanı dan aldım bir tane maske 2€ normalde eczanelerde istesen bedava verirlerdi önceden bilemedim 20li paket 2€ bir Türkiye de değil heryer aynı
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Mira 4 yıl önce Şikayet Et
    Çinlilerin ülkeye almak ne kadar doğru bilemedim.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Buna başka birşey denir firsata çevirmek değil bunun adı
    Cevapla
  • ismail demirpolat 4 yıl önce Şikayet Et
    kayıtsız kuyutsuz satış suç, seyyar satıyor bir de şuna aldım buna sattım diyor . Bu satıştan elde edilen karın nerersinde devlet var?
    Cevapla
  • Yistif - Rize 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletin hayatın içinde olmadığı hiçbir yer yoktur. O adam onu satana kadar devlet her yerinden vergiyi alıyor zaten. Onun kazancından alacağı bir paket için 5.25 TL'yi de almayıversin. Ama yine de bende karşıyım tabi. Bu adamı haklı çıkarmaz.
    İlk beğenen sen ol
  • Ares 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu mu göze batı daha neler neler var. Sanki Türkiye de şu an Çinli turist kaynıyor. Hiç biri kalmadı. Çinliyi arada bul
  • özgür 4 yıl önce Şikayet Et
    devlette birşeyden kar etmeyiversin, zaten o adam alırkene kdv'si ekleniyor faturasıyla alınıyor otuz defamı kdv eklensin
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.