Denizli

Kablo hırsızları mahalleyi internetsiz bıraktı

09:05 08 Ocak 2021
Kablo hırsızları mahalleyi internetsiz bıraktı

Denizli'nin Buldan ilçesindeki Yeniçam Mahallesi'nde telefon ve internet kabloları, hırsızlar tarafından çalındı. 3 şüpheli kısa sürede suçüstü yakalandı. Hırsızlık sebebiyle mahallede 2 aydır internet erişimi sağlanamıyor.

Buldan ilçesine bağlı Yeniçam Mahallesi'nin elektrik ve haberleşme kabloları, 17 Kasım Salı gecesi kimliği belirsiz kişiler tarafından kesilip, çalındı.

Mahallenin telefon hatlarının kesilmesiyle ortaya çıkan hırsızlık olayın ardından jandarma ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

3 kişi suçüstü yakalandı

Jandarma Suç ve Araştırma Timi (JASAT) ve Buldan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızlığı gerçekleştiren şüpheliler E.T., E.T. ve M.K.'yi, bir telefon direğinden kablo keserken yakaladı.

Otomobillerinde yapılan aramada 300 metre uzunluğunda kablo ele geçirilen şüpheliler, jandarmadaki işlemlerin ardından sevk edildikleri adliyede, tutuklandı.

Mahalleli internetsiz kaldı

Buldan'a 12 kilometre mesafedeki 80 nüfuslu Yeniçam Mahallesi yaşanan kablo hırsızlığı nedeniyle internetsiz kaldı. Yaklaşık 2 aydır internet erişiminin sağlanamadığı mahallede yaşayan öğrenciler de uzaktan eğitime, cep telefonlarıyla katılabiliyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.