Denizli

Hayalle başladı, 50 hemcinsine umut oldu

12:27 06 Nisan 2021
Hayalle başladı, 50 hemcinsine umut oldu

Denizli’de yaşayan iki çocuk annesi Nahide Erkan açtığı butik pastacılık okuluyla hemcinslerine umut oldu.

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Irlıganlı Mahallesinde yaşayan 42 yaşındaki Nahide Erkan, aldığı girişimcilik eğitimin ardından açtığı butik pastacılık okuluyla 50 kadını meslek sahibi yaptı. Erkan, 11 yıl önce Denizli Ticaret Borsası’nda KOSGEB tarafından açılan girişimcilik eğitimini tamamladıktan sonra KOSGEB’ten aldığı 30 bin TL’lik hibe destekle butik kahvaltı ve öğle yemeği salonu açtı. Aynı zamanda Erkan, Denizli Butik Pastacı ve Girişimci Kadınlar Derneği’ni de kurarak hemcinslerine umut oldu.

GEREKLİ DENEYİMİN ARDINDAN EĞİTİM VERMEYE BAŞLADIM

Ünlü şeflerle kadınlara yönelik atölye çalışmaları da yaptıklarını aktaran Erkan, “2010 da girişimcilik eğitimimi aldım. 2013 yılında da kendi işyerimi açtım. Öncelikle butik öğle yemeği, butik kahvaltı ve butik pasta olarak işime başladım. Beş yılın sonunda sektör değiştirerek butik pastacılık üzerine kişiye özel tasarım ketrink hizmetleri vererek devam ettim. Bir müddet sonra gerekli deneyim ve donamımlar, belgelere ulaştıktan sonra bu işin okulunu da yapmaya başladım. Eğitimler vermeye başladım.” ifadelerini kullandı.

50’YE YAKIN KURSİYERİM OLDU

Kurucusu olduğu Denizli Butik Pastacı ve Girişimci Kadınlar Derneği hakkında da bilgilendirmede bulunan Erkan, “Aynı zamanda bir dernek kurarak kurucu başkanım. Denizli Butik Pastacı ve Girişimci Kadınlar Derneği, kurucu başkanıyım. Burada hem hanımların evden eşlerine destek olması, nitelik kazanması. Gıda ve gastronomi üzerine bilgili olması için hem okul üzerine hem dernek üzerine devam etmekteyiz. Bugüne kadar 50 ye yakın kursiyerim olmuştur. Eğitimler iki gün sürer. Kişiye özel gurup eğitimleri, hem verme hem alma şeklinde başka şehirlerden arkadaşlarımızın ulaşamadığı şef arkadaşlara ulaşıp onlarla da birlikte atölye çalışmaları yapmışlığımız vardır. Gastronomi anlamında iyi olan illerimize geziler planlanıp burada nitelik kazanmaya çalıştık” dedi.

HOBİ OLSUN DİYE EĞİTİME KATILMIŞTIM

Gastronomi de ünlü Gaziantep ve Bursa gibi illere de kadınları götürerek eğitim almalarını sağladığını anlatan Erkan, “2010 yılında ilk girişimcilik eğitiminin duyurusu yapıldı.  Bende hobi olsun diye eğitime katıldım. 15 gün süren eğitime kaydoldum. KOSGEB’in desteklediği kadın girişimci programıydı” diye konuştu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.