Denizli

Google Translate'e güvendi ortada kaldı!-Yerel'in Nesi Var?

09:30 02 Ekim 2021 4 Yorum Var
Google Translate'e güvendi ortada kaldı!-Yerel'in Nesi Var?

Haber7 okurları için yerelin en çarpıcı 5 haberini derledik.

Bu hafta Denizli’de Google Translate ile başlayan ve sonu talihsiz biten Ahmet Kara’nın evliliğine şahit olurken Osmaniye’de kalan 1 kuruşluk borcun nelere sebep olduğuna hayret ediyoruz. Karabük’te öğrenciye askıda döner uygulamasını başlatan hayırseveri ise alkışlıyoruz. Gaziantep’te sevgiye mesafelerin engel olamadığını görüyor ardından Manisa’da bulunan yaşlı zeytin ağacının efsanesini öğreniyoruz.

Peki, bu hafta sizin ilinizde nasıl geçti? Görüş ve yorumlarınızı bekliyoruz.

1.EN TALİHSİZ

♦Denizli'de yaşayan 44 yaşındaki Ahmet Kara sosyal medya üzerinden Endonezyalı Nel Mawati ile tanıştı. Kara ile Mawati Google Translate üzerinden iletişim kurarak evlendi, ancak kadın 4 ay sonra ülkesine dönünce daha haber alamadı.

2.EN AKILALMAZ

♦Osmaniye’de yaşayan Mukadder Hatunoğlu’nun 2000 yılında çektiği ve ödeyip bitirdiğini sandığı kredi borcu başına bela oldu. Çektiği kredi borcundan sadece 1 kuruş ödemesi kalan adama banka tarafından ihtarname çekildi.

3.EN ALKIŞLI

♦Karabük’te isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever ölen babası için, öğrencilerin aç kalmaması amacıyla dönerciyle anlaştı. Hayırseverden ücretini alan dönerci, ‘Öğrenciye Askıda Döner’ uygulaması ile dükkana gelen öğrencilere ücretsiz ekmek arası döner dağıtmaya başladı. Yedikleri dönerin ücretini ödemeye çalışan öğrenciler kendilerinden para alınmaması karşısında şaşkınlık yaşadı.

4.EN MUTLU

Gaziantep'te yaşayan ve özel bir şirkette kimya mühendisi olarak çalışan 28 yaşındaki Mehmet Uğur Şahin bir tanıdığı aracılığıyla tanışıp evlendiği 25 yaşındaki Etiyopyalı Muna ile mutluluğunu anlattı. Çiftin sevgileri engel tanımadı.

5.EN YAŞLI

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yapılan inceleme sonucu 1659 yaşında olduğu belirlenen ancak Hollandalı araştırmacı Ticia Verveer'ın Hz. İsa ile yaşıt olduğunu belirttiği, dünyanın meyve veren en yaşlı 'anıt zeytin ağacı'nda hasat yapıldı. Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı "Geçen yıl 200 kilogram zeytin topladık. 50 litre zeytinyağı çıktı. Bu yıl da aynı rekolteyi bekliyoruz" dedi.

 

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    1 ve 4. Haberler çelişkili
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    o kadın etiyopyalıya hic benzemiyor orayı baştan aşşa dolaştım
    Cevapla
  • D.davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar çok tehlikeli tefeci uzak durun...
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    emmi hem paran yok hemde dünyanın bir ucundan gelin getiriyon köyde ilçede kadınmı kalmadı ülkede kadınmı yok endenozyada kuran okuma programında kadınlar çok aşırı makyaj yapmıştı demekki endenozyalı kadınlar aşırı makyajı seviyor.emmi makyaj parasını zor öderdin
    Cevapla
  • ayhan01 2 yıl önce Şikayet Et
    kisisel verilerin korunmasi kanunu kapsaminda bir banka museterisinin kisisel verisini 10 yil saklayabilir 20 yil sonra cikarilan bu borca kvkk geregi kisisel verisinin neden silinmedigine dair bilgi talep etsin verecegi cevap kanuna uygun olmayacaktir kvk kuruluna sikayet etsin banka en az 75 bin tl ceza yer
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.