Denizli

Denizli'de ağıla giren kurt sürüsü dehşet saçtı: 10 koyun telef oldu

15:10 01 Mayıs 2023 5 Yorum Var
Denizli'de ağıla giren kurt sürüsü dehşet saçtı: 10 koyun telef oldu

Denizli'nin Çivril ilçesinde mahalleye inen kurt, Orhan Yıldız'a ait ağıla girerek 10 koyunu telef etti.

Olay, Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Yahyalı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, mahalleye inen bir kurt Orhan Yıldız'a ait ağıla girerek koyunlara saldırdı.

AĞILA GİREN KURT 10 KOYUNU TELEF ETTİ

Ağıldaki koyunlara saldıran kurt 10 hayvanı boğazlayarak telef etti. Bir hayvanı da parçalayan kurt daha sonra kaçtı.

'SON BİRKAÇ YILDIR KURT SALDIRISI ARTTI'

Karşılaştığı manzara ile şoka giren Orhan Yıldız hayvanlarını kontrol ederek durumu yetkililere bildirdi. Arazide çok sayıda vahşi hayvan ve kurt olduğunu dile getiren Orhan Yıldız yetkililerden duruma müdahale etmesini isteyerek “Son birkaç yıldır kurt saldırısı arttı. Geçen yıl köyde üç koyun telef oldu, geçen hafta komşu köyde bir ağıla giren kurtlar ondan fazla hayvana zarar verdi. Bugünde benim 10 koyunumu boğazladılar. Onlarda yaşamak zorunda ama sayıları o kadar çok arttı ki artık köylere geliyorlar köpekler de çare olmuyor. Yetkililer bu vahşi hayvanlara tedbir almazsa köylerde daha çok saldırı ve zayiat olur” dedi.

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • Türkcan 11 ay önce Şikayet Et
    köpekler hayvanları telef ediyor ve kurtlarla çifteşiyor Sokakta çocuklara saldırıyor Köpekleri toplamazsak kuduz arttı ve Avrupa ve Amerikada asla başıboş yasak.
    Cevapla
  • Only 11 ay önce Şikayet Et
    İnsanlar hayvanların yaşam alanını işgal ederse bu gibi durumlar ortaya çok çıkacaktır. Resimlerde koyunların kaldığı ahırın güvenli bir ahır olmadığı net görünüyor. Yetkililerin tedbir alması gereken bir durum yok. Besiciler küçük veya büyük baş hayvanlarının kaldığı ahırlarıda güvenli bir şekilde inşaa ederlerse bu gibi durumlar yaşanmaz.
    Cevapla
  • Guaidoglu 11 ay önce Şikayet Et
    Müslümanim diyen ilk önce sunu kendine sormasi gerekiyor: Ben nerde yanlis yaptim Allah bana bu imtehani reva gördü? Zekati mi verdim mi? Ibadetlerim de eksik var mi? Birini incittim veya hayvanlardan birini incittim mi?
    Cevapla
  • salih kaya 11 ay önce Şikayet Et
    Kurtları vurmak çözüm değil ki bu işi yapanların sağlam sürü köpekleri olmalı.Kurtçul kangal veya akbaş cinsi köpekler kurtlara çözüm olabilir.Geçmiş olsun çiftçimize
    Cevapla
  • Muhammed Ali 11 ay önce Şikayet Et
    cokmu zor düzgün kapi yaptirmak Kurt girmesini engellemek bukadar zor olmamali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.