Diyarbakır

AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Koca'nın öldürülmesi

14:08 02 Eylül 2015
AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Koca'nın öldürülmesi

HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun, AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın ve teröristlerin aracında durmadığı gerekçesiyle öldürdüğü doktor Abdullah Biroğul'un katledilmesini kınadı.

Dursun, yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın karayolunu keserek, aracıyla evine giden doktor Abdullah Biroğul'u durmadığı gerekçesiyle katlettiğini anımsattı.

AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Koca'ya yapılan silahlı saldırıyı da en sert şekilde kınadıklarını belirten Dursun, "Doktor Biroğul, örgütün yol kesme eylemlerinde özellikle dindar kimliğiyle tanınan kişileri hedef aldığını bildiğinden dolayı zarar görmeme endişesiyle olay yerinden uzaklaşırken örgüt militanları tarafından katledilmiştir. Öncelikle Yunus Koca, Abdullah Biroğul ve Fırat Simpil’e Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve sevenlerine de baş sağlığı diliyoruz"

Sürecin sekteye uğramasının ardından terör örgütü PKK'nın eski yöntemlerine döndüğünü savunan Dursun, örgütün sivil halkın can ve mal güvenliğine yönelik saldırılarını arttırdığını söyledi.

Örgütün eylemlerden en fazla Kürt halkının zarar gördüğünü ifade eden Dursun, şöyle dedi:

"Uzunca zamandır çeşitli acılar yaşayan, dininden ve dilinden dolayı cezalandırılan mazlum bir halk olan Kürtlerin arasında fitne ateşi yakan ve halkın zarar görebileceği şekilde şiddet eylemleri gerçekleştirenleri kınıyoruz. Bölgemizin huzurunu bozan ve halkımıza zarar veren bu tür eylemlerden bir an önce vazgeçilmelidir. Bu fitne ateşinin söndürülmesi için başta bölge halkı olmak üzere hükümet, siyasi partiler, Sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri üzerine düşeni yapmalı. Bu gidişata dur demeli ve bu fitne ateşini söndürmelidirler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.