Diyarbakır

Halk Sağlığı Haftası

14:40 04 Eylül 2015
Halk Sağlığı Haftası

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, Halk Sağlığı Haftası kapsamında halk sağlığının ve koruyucu hekimlik hizmetlerinin toplum sağlığı açısından öneminin vurgulandığını belirtti.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, Halk Sağlığı Haftası kapsamında halk sağlığının ve koruyucu hekimlik hizmetlerinin toplum sağlığı açısından öneminin vurgulandığını belirtti.

Aslan, yaptığı açıklamada, 2001 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı önderliğinde kutlanan Halk Sağlığı Haftası’nın bu yılki temasının "Güvendesiniz, çünkü Halk Sağlığı yanınızda" olarak belirlendiğini kaydetti.

"Halk sağlığı uygulaması sağlıklı bireyin sağlıklı toplumu oluşturacağı anlayışından yola çıkarak, bireyin anne rahminden itibaren sağlıklı yaşam sürmesini ve hastalıklardan korunmasını amaçlar" diyen Aslan, halk sağlığının bireyi fiziksel, biyolojik ve sosyal çevresi ile bir bütün olarak görür, sağlık hizmetini kişiye hem sağlıklı iken hem hasta iken sunduğunu söyledi.

Diyarbakır’da tedavi edici sağlık hizmetlerinin yanında hem yaşam kalitesini yükseltmek, hem de hastalıkları oluşmadan önlemek için halk sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmetlerinin kesintisiz olarak devam ettiğini belirten Aslan, şöyle dedi:
"Bu kapsamda, toplumun beden ve ruh sağlığının korunması, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve tedavisi, çevre sağlığı, obezite ve kronik hastalıkların önlenmesi, kanser ile mücadele kapsamında kanserden korunma, hastalıkların erken tanı ve tedavisi, yaşlı sağlığı, kadın, çocuk ve ergen sağlığı konularında proje ve çalışmalar sürdürülmektedir."

Aslan, tüm vatandaşların sadece hastalıkta değil sağlıklı iken de sağlık kuruluşlarına başvurup erken tanı ve tedaviye yönelik koruyucu sağlık hizmetlerinden faydalanmaları halk sağlığı uygulamaları açısından büyük önem ifade ettiğini sözlerine ekledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.