Diyarbakır

Hüda Par Diyarbakır İl Başkanı Tanrıkulu

19:15 06 Eylül 2015
Hüda Par Diyarbakır İl Başkanı Tanrıkulu

"Halkta bir karşılığı olmayan kanton, öz yönetim, özerklik ilanlarıyla Kürt halkı özgürleştirilmiş olamaz. Halkı canlı kalkan yaparak, canını ve malını tehlikeye atarak alan hakimiyeti kurulamaz. Bu türden eylem ve uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir"

Hüda Par Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, "Halkta bir karşılığı olmayan kanton, öz yönetim, özerklik ilanlarıyla Kürt halkı özgürleştirilmiş olamaz. Halkı canlı kalkan yaparak, canını ve malını tehlikeye atarak alan hakimiyeti kurulamaz. Bu türden eylem ve uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir" dedi.

Hüda Par'ın Şeyh Sait Meydanı'nda yapılması planlanan ve Diyarbakır'daki olaylar nedeniyle iptal edilen basın açıklaması, partinin il başkanlığında yapıldı. Burada basına açıklamalarda bulunan Tanrıkulu, şiddet eylemleriyle, ölümlerle bir neticeye varılmayacağının görülmesi gerektiğini vurgulayarak, bu tür eylemlerin Kürt halkına zarar verdiğini söyledi.

- "Bu türden eylem ve uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir"

"Halkta bir karşılığı olmayan kanton, öz yönetim, özerklik ilanlarıyla Kürt halkı özgürleştirilmiş olamaz. Halkı canlı kalkan yaparak, canını ve malını tehlikeye atarak alan hakimiyeti kurulamaz. Bu türden eylem ve uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir. Örgüt tekçi despotik anlayışını terk etmeli, elindeki silahı kendisi gibi düşünmeyenlere, rakip siyasi yapılara, kişilere yöneltmekten ve saldırmaktan vazgeçmelidir" ifadelerini kullanan Tanrıkulu, hiç kimsenin halkın huzurunu bozmaya hakkının olmadığını belirtti.

Örgütün yol kesme, adam kaçırma, kestikleri yolda zarar göreceği endişesiyle durmayan sivillerin öldürülmesini eleştiren Tanrıkulu, bu tür eylemlerden derhal vazgeçilmesini istedi.

Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Çatışmalarda veya yerleşim yerlerindeki eylemlerde kadın ve çocuklar başta olmak üzere sivillerin zarar görmemesi için her türlü önlem ve tedbir alınmalıdır. Halkımızın huzur ve sükunet içinde kardeşçe bir arada yaşama arzusunda olduğunu biliyoruz. Her ne sebeple olursa olsun hiç kimsenin halkımızın huzurunu bozmaya canını ve malını tehlikeye atmaya ve tehdit etmeye hakkı yoktur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.