Diyarbakır

DBP'li saymanın PKK adına para topladığı iddiası

16:56 18 Eylül 2015
DBP'li saymanın PKK adına para topladığı iddiası

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Silvan ilçe teşkilatında saymanlık yapan ve PKK adına para topladığı gerekçesiyle gözaltına alınan kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, güvenlik güçlerince Diyarbakır-Silvan karayolunda gerçekleştirilen uygulamada şüphe üzerine bir araç durduruldu.

Araçta bulunan ve DBP'de saymanlık yaptığı belirlenen Muzaffer T'nin üzerinde gerçekleştirilen aramada bir inşaat firması adına düzenlenen "HPG mühürlü" bir not ile daha önce para alınan firmaların yazıldığı ajanda ve bir miktar para ele geçirildi. 

Gözaltına alınan Muzaffer T, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından, "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan tutuklandı.

- Zanlının üzerinde bulunan not

Muzaffer T'nin üzerinde bulunan, bir inşaat firmasına verilmek üzere hazırlandığı değerlendirilen 12 Eylül 2015 tarihi bulunan notta şu ifadeler yer alıyor:

"Sayın inşaat yetkililerine Kürdistan'da yürütmüş olduğunuz ticari faaliyetlerle ilgili olarak siz ya da bir temsilcinizle görüşmek istiyoruz. İşlerinizin devamlılığı açısından görüşmemiz faydalı olacaktır. Bu not size ulaştıktan en geç üç gün içerisinde notu size ileten arkadaşın belirteceği yere bekliyoruz. Gereken duyarlılığı göstereceğinizi düşünüyoruz. Devrimci selam ve saygılar, HPG saha komutanlığı mali gelir komitesi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.