Diyarbakır

Kurban Bayramı'na doğru

18:32 22 Eylül 2015
Kurban Bayramı'na doğru

 Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla çalışmalarını yoğunlaştıran yardım kuruluşları, hayırseverlerin bağışlayacağı kurbanları yoksullara dağıtacak. 

Diyarbakır Müftü vekili Abdullah Işık, yaptığı açıklamada, Kurban ibadetinin Allah'ü Tealaya yakınlığı ifade eden bir ibadet olduğunu söyledi.

"Allah'a ulaşan bizim halis niyetimiz. Allah'a yakınlık isteğimizdir. Bu Kurban Bayramı'nda da keseceğimiz kurbanlarla yerine getireceğimiz ibadetlerle Allah'a yakınlığı elde ederiz" diye konuşan Işık, vekaletle kurban bağışı bedellerinin yurt içi 625 lira, yurt dışı için ise 450 lira olarak belirlendiğini ifade etti.

Işık, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla vekaleten kurban bağışı yapmak isteyen vatandaşların ilgili bankalardaki kurumsal hesaplarına kurban bedellerini yatırmaları gerektiğini belirti.

Işık, şunları kaydetti:

"Bu sene Diyanet Vakfı olarak Diyarbakır'da toplam 903 küçük baş hayvan hisse olacak. Bunların 462'si Diyarbakır'da muhtaç ailelere, 441'i de Suriyeli mültecilere dağıtılacak. Bu hisselerin tamamı Diyarbakır'da kesilecek ve dağıtımı burada yapılacak. Kurban Bayramı günleri akrabalarımızı hatırlamaya, kırgınlıklarımızı gidermeye, alemi İslamın, islam birliğinin, müslüman kardeşlerimizin birliği etrafında kenetlenmesine vesile olsun. Bu dileklerimizi Cenabı Allah'a arz ediyoruz." 

İHH 135 ülkede kurban dağıtacak

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Zihni Çapın, vakıflarının her yıl kurban organizasyonu gerçekleştirdiğini, dünyanın dört bir yanındaki yardıma muhtaç insanlara ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Çapın, 135 ülkede kurban dağıtımı yapacaklarına dikkat çekerek, "İHH olarak dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de çeşitli yardım kampanyaları yapılmaktadır. Kurban bayramı vesilesiyle dünyanın bir çok ülkesinde fakir insanların bir nebze de olsa yanında olmak ve ihtiyaçlarını karşılamak adına bir kurban faaliyeti çalışması yürütmektedir" dedi

Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti yardımının yanı sıra yetimlere bayramlık giysi hediye edeceklerini dile getiren Çapın, 3 yıldır Suriyeli ailelere 3 ciddi anlamda yardım ettiklerini söyledi.

Çapın, İHH'nın vekaletle kurban kesiminde bağış bedelini 550 lira olarak belirlendiğini dile getirdi.

Toplumsal Adalet ve Islah Hareketi (Islahder) Başkanı Fırat Yalınkılıç ise bu yıl Suriye, Gazze ve Diyarbakır'da kurban kesimi yapacaklarını söyledi.

Yalınkılıç, bin 200 aileye kurban eti ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Tüm mazlum coğrafyalara barış ve huzur getirmesini temenni ediyoruz. İnşallah rabbimiz bir sonraki bayramlarda tüm mazlumların daha özgür daha refah içinde daha barış ve huzur içinde yaşamasını nasip eder. İnşallah bizlerde bu çabalarımızla tüm mazlumların daha rahat yaşayabilmesi için ortak mücadelede yer alabiliriz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.