Diyarbakır

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

18:04 16 Ekim 2015
Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

"Türk’ü, Kürt'ü, Laz'ı, Arap'ı, Çerkez'i, Acem'i, Zaza'sı, Sünni ve Alevi'si ile bu oyunu bozmamız lazım. Diyarbakırlı kardeşlerim Bursa'daki, Ankara'daki, İzmir'deki, Konya'daki kardeşlerini pasaport ile vize ile mi görmek ister? Ne Türk Kürt'süz ne de Kürt Türk'süz yaşayabilir"

 Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Arap’ı, Çerkez’i, Acem’i, Zaza’sı, Sünni’si, Alevi’si ile oyunu bozmamız lazım çünkü hepimizin Rabb'i, Peygamber'i, kıblesi birdir. Diyarbakırlı kardeşlerim Bursa'daki, Ankara'daki, İzmir'deki, Konya'daki kardeşlerini pasaport ile vize ile mi görmek ister? Ne Türk Kürt'süz yaşayabilir, ne de Kürt Türk'süz olabilir" dedi.

Cuma namazını Ulu Cami'de kılan Kamalak, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede herkesin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini söyledi.

Ülke üzerinde oynanan oyunlara dikkati çeken Kamalak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türk’ü, Kürt'ü, Laz'ı, Arap'ı, Çerkez'i, Acem'i, Zaza'sı, Sünni ve Alevi'si ile bu oyunu bozmamız lazım çünkü hepimizin Rabb'i, Peygamber'i, kıblesi birdir. Diyarbakırlı kardeşlerim misalen Bursa'daki, Ankara'daki, İzmir'deki, Konya'daki kardeşlerini pasaport ile vize ile mi görmek ister? Sanmıyorum. Ne Türk Kürt'süz ne de Kürt Türk'süz yaşayabilir. İkisi bir araya geldiğinde tarihte olanlar gibi inşallah yeni şeyler olur. Yeni destanlar yazılır."

Kamalak, Kürtlere, Türklere, Rabb'i, Peygamber'i, kitabı bir olan, "kıblem bir" diyenlere "Gelin Kur'an etrafında birleşelim" çağrısı yaparak "2 milyarlık İslam alemini bir araya getirelim, İslam Birliğini kuralım, İslam NATO'sunu oluşturalım. İslam para birimine geçelim, İslam Kültürel İşbirliği Teşkilatı kuralım. Ayrılığa değil birliğe çağrı yapalım. O zaman göreceğiz ki şu an paramparça olan ümmet tüm insanlığa yol gösterecek, daha huzurlu ve mutlu bir hayat sürecek" ifadesini kullandı. 

Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir Belediyesinin, çocuk gelinlere dikkati çekmek için bilboardlara astığı afişte Danimarkalı bir karikatüristin "Hazreti Muhammed'e hakaret içeren" çizimini kullanmasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Kamalak, olayın mahiyetini bilmediğini, bu nedenle bir şey söylemeyi doğru bulmadığını belirtti.

"İşin hakikatini araştırmak lazım" değerlendirmesinde bulunan Kamalak, bunun kabul edilebilir olmadığını, tahriklere değil huzura, birliğe, birleştirici düşüncelere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. 

Kamalak, daha sonra Sur ilçesinde esnafı ziyaret etti ve vatandaşlara gül dağıttı.

Burada kendisine ikram edilen şerbeti içen Kamalak, gazetecilere de ikramda bulundu. 

Kamalak ve beraberindekiler daha sonra Hazreti Süleyman Camisi'nde dua etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.