Diyarbakır

CHP Diyarbakır Milletvekili adayı Sapan:

13:56 18 Ekim 2015
CHP Diyarbakır Milletvekili adayı Sapan:

(Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedilmesi) "UNESCO'ya çağrıda bulunuyorum; dünya mirasına sahip çıksınlar"

CHP Diyarbakır Milletvekili Adayı Naci Sapan, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedilmesine ilişkin, "UNESCO'ya çağrıda bulunuyorum; dünya mirasına sahip çıksınlar" dedi.

Sapan, yaptığı açıklamada, Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri'nin çatışmalı ortamdan kurtarılarak sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

UNESCO'nun bir heyet göndererek tespitler yapmasını ve bölgeyi koruma altına almasını isteyen Sapan, şöyle konuştu:

"Sur ilçesinde yoğun çatışmalar yaşandı. Bu çatışmalar nedeniyle ilçenin tarihin dokusu bozuluyor. Sahip çıkılmazsa yok olacak. Dünya Kültür Mirası olarak ilan eden UNESCO’ya çağrıda bulunuyorum; heyetler göndersinler,  dünya mirasına sahip çıksınlar."

Sur ilçesinde yaşanan olumsuz durumlardan cami, kilise, havra ve Diyarbakır evlerinin de zarar gördüğünü savunan Sapan, "Diyarbakır halkı ve o bölgede yaşayanların geleceği bu tarihtir. Yurt içi ve yurt dışındaki tüm duyarlı kesimleri 10 bin yıllık tarihe sahip çıkmaya çağırıyorum" dedi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.