Diyarbakır

Türkiye sandık başında

13:09 01 Kasım 2015
Türkiye sandık başında

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin, "4-5 ilçemizin kırsalında sorun var. Çeşitli baskılar ve yönlendirmeler olduğu, tek kişinin oy kullandığı yönünde ciddi duyumlarımız var ancak şehir merkezlerinde şu ana kadar ufak tefek tartışmaların dışında bir sorun yaşanmadı. Seçim şu anda sağlıklı yürüyor" dedi.

Eşi ve kızları ile merkez Yenişehir ilçesindeki Öğretmen Mehmet Sabri Güzel İlkokulu'na gelen Ensarioğlu, 1125 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Ensarioğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, seçimin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Partililerin oy kullanılan okulları gezdiğini ifade eden Ensarioğlu, kent merkezinde bir sorun yaşanmadığını öğrendiklerini söyledi.

"4-5 ilçemizin kırsalında sorun var. Çeşitli baskılar ve yönlendirmeler olduğu, tek kişinin oy kullandığı yönünde ciddi duyumlarımız var ancak şehir merkezlerinde şu ana kadar ufak tefek tartışmaların dışında bir sorun yaşanmadı. Seçim şu anda sağlıklı yürüyor" diyen Ensarioğlu, şunları kaydetti:

"Diyarbakır'da seçim, sakin bir ortamda huzur içinde geçiyor. Vatandaşlarda bölgede yaşanan son olan olaylardan dolayı fazla bir heyecan yoktu. Partiler de seçim sürecini bir karnaval havası içinde yürütmeyi doğru bulmadılar ancak her yeri gezdik, dolaştık, söylediğimiz şeyleri söyledik. Şimdi söz sırası milletindir."

- "Seçime katılım yüksek"

Seçimlere katılımın yüksek olduğunu vurgulayan Ensarioğlu, "Seçime ilçe merkezlerinde de katılım yoğun ancak özellikle şehir merkezlerinde katılım çok" diye konuştu.

Ensarioğlu, milletin iradesine sahip çıkmasının demokrasi açısından çok sevindirici ve güzel olduğuna işaret ederek, sonuç ne olursa olsun tüm siyasi partilerin çıkacak sonuçtan çok iyi bir mesaj alıp gerekeni yapması gerektiğini belirtti.

"Artık tek başına iktidar bekliyoruz fakat sonuç her ne olursa olsun bundan sonra gerekeni yapmak bize düşer" ifadesini kullanan Ensarioğlu, sonucun hayırlı olmasını diledi.

Galip Ensarioğlu, 7 Haziran'daki seçimin deneyim ve partiler açısından da önemli bir süreç olduğuna dikkati çekerek, "Oradaki tavırları, bugüne kadar koalisyon kültürünü kaybetmiş olmamızı, bir araya gelememe gibi bir sorunumuzun olduğunu gördük ama yaklaşık 1,5 aylık süreçte partilerin o diyaloğu en azından bundan sonraki süreçte katkı sunacaktır, faydalı olacaktır kanaatindeyiz" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.