Diyarbakır

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

13:18 10 Kasım 2015
Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yılında Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Bingöl, Elazığ ve Şırnak'ta anıldı

 Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yılında Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Bingöl, Elazığ ve Şırnak'ta anıldı.

Diyarbakır'daki törende Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ayşe Serra Bucak, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Atatürk'ün vefat ettiği saat olan 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törenin ardından Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde devam eden programda 7. Kolordu Komutanlığınca hazırlanan "Atatürk'ün Asker Kişiliği" konulu sunumu yapıldı.

Törene, Vali Aksoy'un yanı sıra Muharip Hava Kuvvet Komutanı Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç da katıldı.

- Batman

Batman Valiliği bahçesindeki program Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saat 9.05'i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Kültür Merkezi'nde devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, Sarı Zeybek belgeseli izlendi. Programa Batman Valisi Azmi Çelik de katıldı.

- Siirt

Cumhuriyet Meydanı'ndaki ilk tören, Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek ve Siirt Belediye Başkan Vekili Sabri Sağır'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saat dokuzu beş geçe çalınan siren eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından Vali Tutulmaz ve beraberindekiler kültür merkezindeki anma programına geçti. Günün önemini anlatan konuşmaların yapıldığı ve şiirlerin okunduğu programda, "Atatürk ve 10 Kasım" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Siirt Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi Korosu tarafından Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirildiği program, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce organize edilen "Atatürk Resimleri" konulu resim sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

- Mardin

Mardin Valiliği bahçesinde düzenlenen tören, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa İmrak'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Anma programı, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikle son buldu.

- Bingöl

Bingöl’deki tören, Vali Yavuz Selim Köşger, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman ve Bingöl Belediye Başkan Vekili Sabri Alkış’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde devam etti.

Öğrencilerin şiir okuduğu etkinlik, Atatürk'ün hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile son buldu.

- Elazığ

Elazığ Öğretmenevi önünde düzenlenen tören, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 8. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar ile Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başladı.

Atatürk'ün vefat ettiği saat olan 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulundu. Etkinlik, Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'ndeki programla son buldu.

- Şırnak

Şırnak Valiliği bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te çalınan siren eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde günün önemini anlatan konuşmaların yapıldığı ve şiirlerin okunduğu programda, "Atatürk ve 10 Kasım" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa Vali Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Sami Özturhan, Cumhuriyet Başsavcısı M.Akif Dönertaş ile Şırnak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Şeker de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.