Diyarbakır

Teröristlerin Silvan'daki tahribatı ortaya çıktı

18:44 14 Kasım 2015
Teröristlerin Silvan'daki tahribatı ortaya çıktı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 3 mahallede 3 Kasım'dan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla, PKK'lı teröristlerin verdiği tahribat ortaya çıktı.

Güvenlik güçlerince ilçenin teröristlerden temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, açılan hendeklerin kapatılması, patlayıcı tuzaklarının etkisiz hale getirilmesi için Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde ilan edilen yasak ile 10 günü aşkın süredir operasyonların gerçekleştirildiği ilçede vatandaşlar, normal hayatlarına dönmeye çalışıyor.

Sivillerin zarar görmemesi için güvenlik güçlerince hassasiyetle sürdürülen, çok sayıda barikatın kaldırıldığı, hendeğin kapatıldığı, patlayıcı tuzaklarının temizlendiği operasyonların ardından, ev ve iş yerleri ile okullardaki kurşun izleri ve tahribat, çatışmaların şiddetini ortaya koyuyor.

- Evler pusu hazırlığı için kullanılmış

Terörist saldırılardan ve baskılardan rahatsızlık duyan binlerce kişinin göç ettiği ilçede vatandaşların terk ettiği evleri teröristlerin, güvenlik güçlerine yönelik saldırı ve pusu hazırlığında kullandığı görüldü.

Kazılan hendeklerden, teröristlerin baskılarından ve eylemlerinden rahatsızlık duyan çok sayıda aileden bazılarının valizlerle bazılarının ise eşyalarını dahi alamadan yakınlarının yanına veya ilçe dışına gitmek için ayrıldığı Silvan'da, göç etme imkanı olmadığı için evlerinde çatışma sesleriyle yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan aileler, teröre tepkili.

Bazı vatandaşların ise teröristlerden temizlenen ilçede sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla geri döndüğü görüldü.

- İlk olarak yakınlarını ziyaret ettiler

Terör saldırılarından dolayı mağduriyet yaşayan ve yasağın kaldırılmasıyla günler sonra evlerinden çıkan vatandaşlar öncelikle çatışmalardan en çok etkilenen cadde ve sokaklarda yaşayan yakınlarını ziyaret etti.

Yakınlarıyla yaşadıkları mağduriyeti paylaşan vatandaşlar ilçedeki zararın boyutlarını gördüğünde büyük şaşkınlık yaşadı.

Vatandaşlardan Aydın Artagus, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörist saldırılar nedeniyle Mescit Mahallesi'ndeki evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

"Can güvenliğimiz için evimizi terk etmek zorunda kaldık. Bugün döndüğümüzde evimizin harabeye döndüğünü gördük. Her şeye rağmen bu memlekette tek isteğim huzur" diyen Artagus, sağlam bir evleri ve eşyaları olmamasına rağmen en büyük arzularının barış ve güvenin yeniden tesis edilmesi olduğunu dile getirdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.