Diyarbakır

Spor Toto 2. Lig

16:38 17 Kasım 2015
Spor Toto 2. Lig

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’nden bazı taraftar gruplarına tepki geldi.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’nden bazı taraftar gruplarına tepki geldi.

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’nden yapılan açkılamada, Barikat ve Mor Barikat tribün gruplarına tepki gösterildi.

Açıklamada, bu grupların kulüplerinin tüzel kişiliği ve yöneticilerine yönelik ağır ithamlarda bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kulübümüz için ciddi çalışmalar yapılmış, başta kulüp ismi olmak üzere transfer ve tesisleşme anlamında ciddi adımlar atılmıştır. Bu çalışmaların neticesinde de kulübümüz iyi bir ivme yakalamıştır. Sportif başarının yanı sıra kurumsallaşma anlamında da çalışmalar yapılmakta ve yarınlara kalacak bir Amedspor oluşturma çabaları da tüm hızıyla devam etmektedir. Bu çabalar doğrultusunda kendisine yurtsever diyen ancak yurtseverliği rantçı ve çıkarcı zihniyetine paravan olarak kullanan sözde yurtsever bir gruba da sporseverleri destek misyonunun gereği olarak manevi ve dernekleşme noktasında hukuki olarak desteklerimiz olmuştur. Ancak söz konusu gurubun, bu desteği kendi çıkarcı ve rantçı amaçları doğrultusunda kullanıyor olduğunu görmemiz nedeni ile bu gruba vermiş olduğumuz desteği çekmiş bulunuyoruz.”

Destek vermekten vazgeçilen, menfaatleri ve kişisel çıkarları sekteye uğrayan bu taraftar grubunun sosyal medya üzerinden karalama kampanyası başlattığı vurgulanan açıklama, şöyle devam etti:

"Proje adı altında ticarethane açmaya ve Amedspor üzerinden rant sağlamaya çalışan bu çeteye karşı tüm halkımız dikkatli olmalıdır. Zira söz konusu gurubun belli bir merkezden yönlendirilen bir çete olduğu yakın zamanda da tüm Amed halkı ve spor kamuoyunca da görülecektir. Bundan sonra da umarız ki söz konusu rantçı zihniyet sözde boykot sözünde durur ve halkın tribünlerini daha fazla kirletmeyerek gerçek 'Amed ve Amedspor' severlerine daha fazla yer açarlar." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.