Diyarbakır

AK Parti heyeti Diyarbakır'da

19:00 02 Aralık 2015
AK Parti heyeti Diyarbakır'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mehdi Eker, "(Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi) Hep birlikte bunu ortaya çıkaracağız ki kimsenin zihninde herhangi bir şekilde şüphe kalmasın. Yanlış bir zanla da birbirimizi, masum insan ve kurumları suçlamayalım" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün, Mehdi Eker ve Fatma Betül, Sur ilçesindeki terör saldırısına ilişkin temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi. Eker, Üstün ve Sur, beraberinde AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal ile Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.

 Ardından saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin evine geçen heyet, eşi Türkan Elçi ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

AK Parti heyeti, daha sonra Diyarbakır Barosu'na taziye ziyaretinde bulundu.

- "Olay yeri incelemesine bile müsaade edilmedi"

Burada konuşan Eker, saldırının aydınlatılması konusunda ilgili kurumların çabalarının sürdüğünü söyledi.

Saldırının, Elçi'nin etrafında basın mensupları ve emniyet güçleri bulunduğu sırada gerçekleştiğine işaret eden Eker, olay yerine incelemeye giden, aralarında başsavcının da yer aldığı heyete silahlı saldırı yapıldığını anımsattı.

"Olay yeri incelemesine bile müsaade edilmedi. Roket ve uzun namlulu silahlarla saldırıldı" diyen Eker, Tahir Elçi'nin de şiddete ve teröre karşı olan duyguyu ifade etmek için olay yerine gittiğini aktardı.

- "Hepimizin buna karşı durması lazım"

İlgili kurumların ve baronun çabasıyla olayın aydınlatılacağını dile getiren Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hep birlikte bunu ortaya çıkaracağız ki kimsenin zihninde herhangi bir şekilde şüphe kalmasın. Yanlış bir zanla da birbirimizi, masum insan ve kurumları suçlamayalım. Suçlu kimse onu çıkaralım, adalete teslim edelim. Toplum da hüküm ve yargısını ortaya koysun. Allah bir daha bizi böyle olaylara karşı karşıya kalmaktan korusun. Çünkü toplum olarak da böyle acılara hep şahit olduk. Ancak ortada bir terör var. Dünyada tarihi yerde hendek kazıp, oradaki insanlara saldırmak yoktur. Hepimizin buna karşı durması lazım."

Heyet daha sonra terörist saldırılarda yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören polis memurlarını ziyaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.