Diyarbakır

Nobel ödüllü Sancar için memleketinde anı defteri açıldı

11:16 13 Aralık 2015
Nobel ödüllü Sancar için memleketinde anı defteri açıldı

HALİL İBRAHİM SİNCAR - Nobel Kimya Ödülü alan Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar için memleketi Mardin'de anı defteri açıldı.

Kentteki bir alışveriş merkezince hazırlanan defterde, alışverişe gelenler, Türkiye'nin gururu olan Prof. Dr. Sancar ile ilgili duygularını kaleme alıyor. Sancar'a gönderilecek defterde Mardinliler, Türk bilim adamını memleketi Mardin'de görmek istediklerini belirtiyor.

Alışveriş merkezinin genel müdürü Nazlı Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sancar'ın Mardin ve Türkiye'nin gururu olduğunu söyledi.

Sancar'ın başarısıyla tüm ülkeyi mutlu ettiğini ifade eden belirten Özdemir, bu mutluluğu kendisine iletmek üzere bir anı defteri hazırladıklarını belirtti.

Özdemir, alışveriş merkezine gelenlerin anı defterinde Sancar'a olan duygu ve düşüncelerini aktardıklarını vurgulayarak, "Burada kaleme alınan duyguları kendisine ulaştırmak istiyoruz. Projelerimiz bu defterle de sınırlı değil. Sayın Sancar'ın da katılımıyla Mardin'de bir sempozyum düzenlemek istiyoruz. Bu konuda Mardin Artuklu Üniversitesi ile iletişime geçtik. Amacımız bu örnek insanı yakından tanımak ve gençlere tanıtmaktır" diye konuştu.

- "Defteri okuduğu zaman büyük keyif alacağına inanıyoruz"

Defterin yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan Özdemir, çoğu zaman duygularını defterde dile getirmek isteyen Mardinlilerin uzun kuyruklar oluşturduğunu belirtti.

Özdemir, şunları kaydetti:

"Hemşehrileri bu defterde hem Sancar'ın başarısından duydukları gururu hem sevgilerini hem de gençlere rehber olması konusundaki beklentilerini dile getiriyorlar. Defterde çok keyifli ve özel notlar var. Aziz hocanın bu defteri okuduğu zaman büyük keyif alacağına inanıyoruz. İnşallah Mardin ve Türkiye'den nice Aziz Sancar'lar çıkar."

- Prof. Dr. Sancar'ı Mardin'e davet ettiler

Anı defterinde Sancar'a duygularını ifade eden Emrullah Demirkaya, bu gururu yaşattığı için Sancar'a çok teşekkür ettiğini söyledi.

Sancar'ın başarısının kendilerini çok mutlu ettiğine değinerek Demirkaya, "Onu en yakın zamanda aramızda görmek istiyoruz. Hocamızı Mardin'e bekliyoruz" dedi.

Ömer Batuhan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden böyle bir başarının çıkmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, bölgenin artık terör olayları ile değil bu tür başarılarla anılmasını istediklerini kaydetti.

Saadet Denktaş, duygularını Sancar'a iletebilme imkanı bulduğu için mutlu ve heyecanlı olduğunu aktardı.

"Yaşadığımız mutluluğu paylaşmak için hocamızı buraya bekliyoruz. Şimdilik kendisine duygularımızı bu deftere belirtmeye çalıştık" diyen Denktaş, bu defter sayesinde memleketinde paylaşılan mutluluğu Sancar'ın öğrenme fırsatı bulacağını anlattı.

Kevser Irmak ise Sancar'ın ödül almasından duyduğu mutluluğu defterde ifade ettiğini belirterek, Sancar'ı Mardin'de görmeyi heyecanla beklediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.