Diyarbakır

Sur'daki esnaftan hendek tepkisi

16:07 13 Aralık 2015
Sur'daki esnaftan hendek tepkisi

 Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki esnaf, cadde ve sokaklara terör örgütü PKK mensuplarınca hendek kazılmasına tepki gösterdi.

Yenişehir ilçesinde toplanan Sur ilçesindeki bir grup esnaf, terör örgütü PKK mensuplarınca cadde ve sokaklara hendek kazılması ve ardından yaşanan terör saldırılarına tepki gösterdi. Hendeklerin kapatılmasını isteyen esnaf, güvenlik güçlerinin yanında yer aldığını söyledi.

Grup adına konuşan Çözüm Süreci Sivil İnisiyatif Derneği  (Çözüm-Der) Genel Başkan Yardımcısı Adil Aydın, Sur ilçesinde kazılan hendekler nedeniyle esnafın büyük mağduriyet yaşadığını söyledi.

Yaşanan olaylardan en büyük zararı esnafın gördüğünü vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

"Çok zor durumda olan, kirasını ve vergisini ödemekte zorlanan esnafımız şimdi evine ekmek götürmekte zorlanmaktadır. Sokağa çıkma yasakları nedeniyle esnaf iş yerini açmamaktadır. Birçok esnafımız çek ve senedini ödeyemediği için hukuki ve cezai yaptırımlara maruz kalmıştır." 

- "Ticari faaliyetlerini sonlandırıyorlar"

"Esnaf olarak kendimiz ve hizmet verdiğimiz halkımızın gelecek kaygısı dışında herhangi bir taraf olma noktasında siyasi duruşumuz söz konusu değildir" ifadelerini kullanan Aydın, hendeklerin kapatılmasını, barikatların ve sokağa çıkma yasağı uygulamasının kaldırılmasını talep ettiklerini bildirdi. Aydın, şunları kaydetti:

"Son bir ay içerisinde bine yakın esnafımız ticari faaliyetini sonlandırmak için başvuru yaptı. Esnaf olarak son derece zor ve perişan durumdayız. Bir an önce hendek eylemlerinin ve bundan doğan çatışmalı sürecin sona ermesi, iç barışın sağlanması ve esnafımızın düştüğü bu durumdan kurtulması büyük önem taşımaktadır."

- "Kaos ortamını başlatan hendeklerdir"

Esnaf Mehmet Özdemir ise yaşanan olaylar nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiklerini söyledi.

Yerleşim alanlarında hendek kazılmasına tepki gösteren Özdemir, şöyle dedi:

"Bu kaos ortamını başlatan hendeklerdir. Sur esnafı olarak hendeklere karşıyız. Hendekleri kesinlikle istemiyoruz. Hendekler çözüm olsaydı Silvan'da, Cizre'de çözüm bulacaktı. Evlerin önüne kurulan tuzaklar var, mayınlar var, camiler yanıyor, okullar yanıyor ve hiç kimse buna ses çıkartamıyor."

- "Hendeklerin bir an önce kapatılmasını istiyoruz"

Devletin yanında olduklarını aktaran Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim zararım son 10 gün içerisinde 300 bin lirayı buldu. Mallarım dükkanda duruyor ama iş yerimizi açamıyoruz. Polisin kurduğu barikatlara karşı değiliz. Çünkü burada tek bir devlet var ve bu devlet burayı yönetmek zorunda. Dolayısıyla bu hendeklerin kapatılması gerekiyor. Biz devletimizin yanındayız. Devletimizi seviyoruz ve hendeklerin bir an önce kapatılmasını istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.