Diyarbakır

Hani'de çiftçilere bin 250 ceviz fidanı dağıtıldı

13:24 25 Aralık 2015
Hani'de çiftçilere bin 250 ceviz fidanı dağıtıldı

Hani Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce "Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 9 çiftçiye yüzde 70 hibeli olmak üzere chandler cinsi bin 250 ceviz fidanı dağıtıldı. Fidanlar toplam 140 dekar alana dikildi.

 

Hani Kaymakamı Tahir İğde, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülaziz Alioğlu ile teknik personel, tesis edilen kapama ceviz bahçesini gezdi.

Bahçede bir fidan diken İğde, gezisinin ardından yaptığı açıklamada, üreticilerin geleneksel tarımdan vazgeçip modern tarıma yönelmesi gerektiğini söyledi.

Modern tarımda getirisi ve katma değeri yüksek ceviz gibi ürünler yetiştirilmesi gerektiğini anlatan İğde, bu bahçeyi tesis eden çiftçilerin diğerlerine örnek olmasını diledi.

Alioğlu da müdürlükte görevli ziraat mühendisleri tarafından çiftçilere meyve fidanı dikim tekniği ve bakımıyla ilgili gerekli her türlü bilginin verildiğini anlattı.

Ceviz fidanları meyve verinceye kadar yetiştiricilere her türlü desteğin sağlanacağını dile getiren Alioğlu, ilçede meyve üreticilerine gelecek yıl mart ve nisan aylarında 10 bin ceviz ile 5 bin badem fidanı dağıtılacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.