Diyarbakır

Noel ayininde barış için dua edildi

13:03 26 Aralık 2015
Noel ayininde barış için dua edildi

 Diyarbakır'da Noel Bayramı dolayısıyla Meryem Ana Kilisesi'nde düzenlenen ayinde, barış için Süryanice ve Türkçe dualar edildi.

Sur ilçesinde Lalebey Mahallesindeki tarihi kilisede papaz Yusuf Akbulut'un yönettiği ayinde kız ve erkek ilahi grupları iki dilde dualar okudu.

Hz. İsa'yı anlatan ilahiler seslendiren cemaat üyelerinin mum yakarak, dua ettiği ayinin sonunda kiliseye gelenlere çörek ve şeker ikram edildi.

Kilisenin, terör operasyonları ve sokağa çıkma yasağı ilan edilen 6 mahalleye yakın bir noktada bulunması nedeniyle ayine katılanlara, polis noktasında üst ve kimlik araması yapıldı. 

- Terör olayları ayine katılımı etkiledi -

Papaz Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayine 25 kişinin katıldığını ve  barış için dua ettiklerini belirterek, insanların güvenlik endişesi taşıması nedeniyle bu yıl ayine katılımın az olduğunu kaydetti.

Akbulut, bu yıl buruk bir kutlama yaptıklarına işaret ederek, "Gönül isterdi ki moralimiz yerinde olsun. Geçmiş dönemdeki ayinlere İstanbul, Ankara ve farklı kentlerin yanı sıra yurt dışındaki Süryaniler de katılıyordu. Olaylar nedeniyle artık onlar da gelemiyor. Turist yok" diye konuştu.

- "Barış ve huzur ortamı oluşsun" -

Noel'in barışa, kardeşliğe ve mutluluğa vesile olmasını dilediklerini vurgulayan Akbulut, şunları söyledi:

"Çatışmalar ve can kayıpları olmasın. Sur ilçesindeki olaylar nedeniyle birçok aile yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldı, göç etti. İnsanlara yazıktır, günahtır. Gönül isterdi ki bunlar olmasın. Buralardan çıkmak zorunda kalan ailelerle bir arada bayram kutlaması yapmak isterdik. Esnaf da olaylar nedeniyle zor günler geçiriyor. Esnaf adeta kan ağlıyor. Herkesin işinin başında olmasını arzu ediyoruz."

"Ne askerin, ne polisin ne de başka birinin burnu dahi kanamasın. Bu manzaralar bizi üzüyor. Barış ve huzur ortamı oluşsun. Dünyaya barış hakim olsun. 90'lı yılları da gördüm ama o dönemde bile buralar böyle olmamıştı" ifadelerini kullanan Akbulut, herkesin huzura ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.