Diyarbakır

Mardin'de karla mücadele

11:46 01 Ocak 2016
Mardin'de karla mücadele

Mardin'de kar yağışı nedeniyle Mardin Valiliği bünyesinde "Kriz Merkezi" oluşturuldu.

Mardin Valiliği, birimlerin beklenen kar yağışına karşı hazırlıklarını tamamladığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşen ve günlük hayatı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı nedeniyle Mardin Valiliği bünyesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Salık Müdürlüğü, Karayolları Şube Şefliği, Dedaş, Telekom İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Meteoroloji Müdürlüğü temsilcilerinden "Kriz Merkezi" oluşturulduğu bildirildi.

Vatandaşların kriz merkezine "122" ve "2123609" numaraları telefon ve fakstan ulaşabilecekleri belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kriz merkezi, vatandaşlarımızın acil ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması ve başta ulaşım, sağlık, sosyal yardımlar, asayiş, elektrik, su vb. kamusal hizmetlerin kesintisiz devam etmesi amacıyla gerekli önlemleri alacak ve ilgili kurumlar arasında koordinasyonu sağlayacaktır. Ayrıca, UMKE ve AFAD ekipleri yaşanması muhtemel olaylara anında müdahale edebilmek için hazır bulunacaklardır. DEDAŞ, Telekom, Su Arıza ekipleri de arızalara anından müdahale edebilmek için hazır bulunacaklardır. Büyükşehir Belediyesi, Karayolları, ilçe belediyeleri, trafik ve jandarma ekipleri ulaşımdaki aksamalara anında müdahale edecek ve trafik akışını sağlayacaktır. Aile ve sosyal politikalar il Müdürlüğü zor durumda kalan engellilere, yaşlılara refakatsiz çocuklara geçici barınma ve iaşe hizmetinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte verecektir. Vatandaşlarımızca barınma ihtiyacı olan kişileri 155, 156 ve 112 numaralı bildirilebilecektir. Barınma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşabilmek için il genelinde verilen devriye hizmeti sayısı arttırılacaktır. Sosyal ve Dayanışma Vakfı tarafından acil yakacağa ihtiyacı olan ailelerin ihtiyaçları ivedilikle karşılanacaktır."

Açıklamada, özellikle kırsalda yaşayanlar başta olmak üzere riskli gebeliği olan anne adaylarının, gerekirse yol kapanma riski göz önünde bulundurularak tedavilerinin aksamaması için tedavi merkezlerine hemen nakillerinin yapılacağı bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünce kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımın aksayabileceği yerlerde acil sağlık hizmetlerin sunumunda olumsuzluk yaşanmaması için paletli ambulansların görevlendirileceği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz genelinde kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksamaması amacıyla Karayolları ekiplerinin, bunların konuşlu bulunduğu noktalar İl Jandarma Alay Komutanlığı, Valilik Kriz Merkezine bildirilecek, yaşanması muhtemel olaylara anında müdahale edilecektir. Meteoroloji Müdürlüğünce günlük hava tahmin raporların Kriz Merkezi başta olmak üzere Kaymakamlıklarımız, kolluk, sağlık ve ilgili birimlere gerekli önlemlerin önceden alınması amacıyla paylaşılacaktır. Vatandaşlarımız kar yağışı, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları, trafiğe çıkmak zorunda kalındığı takdirde kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı vb. gibi tedbirlerin almaları uygun olacağı değerlendirilmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.