Diyarbakır

DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği:

15:55 04 Ocak 2016
DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği:

"Bölgemizde son 6 ayda yaşanan hadiselere bağlı yaralanmalar göz önünde bulundurulduğunda, zor şartlarda büyük gayretle çalışan tüm personelimizin özverisi ortada olup, bu durum kamuoyu, valilik ve İl Emniyet Müdürlüğünce takdir edilmektedir"

 Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliğinden, bölgede son 6 ayda yaşanan hadiselere bağlı yaralanmalar göz önünde bulundurulduğunda, tüm personelin özverisinin kamuoyu ve ilgili makamlarca takdir edildiği bildirildi.

Başhekimlikten yapılan açıklamada, son günlerde sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili asılsız haberlerin yer aldığı ifade edildi.

Açıklamada, 7 Haziran 2015'ten bu yana çatışmalar nedeniyle hastaneye getirilmek istenen 167 güvenlik görevlisinden 16'sının hastaneye ulaşmadan şehit düştüğü, yatışı yapılan yaralılardan 3'ünün müdahaleye rağmen şehit olduğu kaydedildi.

Hastaneye sevk edilen hastaların çoğunun çoklu organ yaralanmasına bağlı hayati tehlikesi yüksek vakalar olduğuna işaret edilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bazı basında yer alan haberde polis memuru Y.D'nin iddiaları daha önce de kurumumuz tarafından tekzip edilmiştir. Kaldı ki Y.D'nin iddia ettiği tarihte herhangi bir örgüt mensubu da hastanemizde bulunmamaktaydı. Bu tip manipülasyon ve mesnetsiz iddialar içeren haberler, son derece özverili çalışan personellerimiz üzerinde baskı oluşturmakta, yaralı olarak hastanemize getirilen güvenlik personeli üzerinde de psikolojik olarak olumsuzluklara yol açmaktadır. Bölgemizde son 6 ayda yaşanan hadiselere bağlı yaralanmalar göz önünde bulundurulduğunda, zor şartlarda büyük gayretle çalışan tüm personelimizin özverisi ortada olup, bu durum kamuoyu, valilik ve İl Emniyet Müdürlüğünce takdir edilmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.