Diyarbakır

Diyanetten terör mağduru Surlular için yardım kampanyası

15:43 15 Ocak 2016
Diyanetten terör mağduru Surlular için yardım kampanyası

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfınca Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerinde terör saldırılarında zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında İl Müftülüğünce camilerde okunan hutbede, terör olaylarının neden olduğu zararla ilgili bilgi verildi, vatandaşlardan yardım kampanyasına destek vermesi istendi.

Cuma namazının ardından kampanya kapsamında merkez ve 17 ilçedeki camilerde yardım toplandı. Vatandaşların ilgi gösterdiği kampanyaya polisler de katkıda bulundu.

İl Müftüsü Burhan İşliyen AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olayları nedeniyle Sur ve Silvan ilçelerinde çok sayıda vatandaşın mağdur olduğunu söyledi.

Vatandaşların sorunlarını çözme adına bu haftaya özgü kampanya başlatıldığını ifade eden İşliyen, şöyle konuştu:

"Sur ve Silvan ilçelerinde yaşanan terör ve şiddet olaylardan dolayı vatandaşlarımızın bir kısmı evlerini terk etmek zorunda kalmışlardı. Bu vatandaşlarımız evlerindeki eşyalarını ve gıda maddelerini kullanamıyorlar. Esnafımız ise iş yerini açamaz hale geldi. Devletimizin tüm birimleri mağduriyet yaşayan vatandaşlara yardımlar yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı tarafından da yardım kampanyası başlatıldı. Kardeşlerimizin yaralarını sarmaya, dertlerine derman olmaya çaba göstereceğiz. Halkımız ve cami cemaatimiz kampanyaya yoğun ilgi gösteriyor. Toplanan yardımlar ilgililere ulaştırılacak. Bu dayanışma ve kardeşlik bilincinin yayılmasını diliyorum."

İşliyen, huzur ve güven ortamının bir an önce tesis edilmesini temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

Kampanyaya katkı sunan bir vatandaş, Sur ve Silvan ilçelerinde yaşayanların zor günler geçirdiğini, yardımların onların yaralarına merhem olacağını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.