Diyarbakır

Diyarbakır'daki terör saldırısı

18:46 21 Ocak 2016
Diyarbakır'daki terör saldırısı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki terörist saldırıya ilişkin tutuklanan 2 kişinin vücudunda patlayıcı izi tespit edildiği bildirildi.

İlçede 13 Ocak gecesi Çınar Emniyet Amirliği ile lojmana PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen, 1 polis memurunun şehit düştüğü, 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 40 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında saldırıyı gerçekleştirdikleri iddiasıyla tutuklanan 2 şüpheliye ilişkin Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda söz konusu kişilerin vücutlarında TNT patlayıcı bulgusu tespit edildi.

Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırısı sonrasında ilçede yaraların sarılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Olayla ilgili 2 şüphelinin tutuklandığını anımsatan Şanlı, şöyle dedi:

"Soruşturmanın gizlilik tarafı var ancak şunu söyleyebiliriz ki tutuklanan şüphelilerden biri gizlenmeye çalıştığı ekmek fırınının kazanında telefonunun sim kartını imha ederken, diğer şüpheli de olay bölgesine yakın bir kahvehanede yakalandı. Kahvehanede yakalanan şüpheli ilk ifadesinin ardından serbest bırakıldı ancak gelen kriminal incelemeye ilişkin raporlar neticesinde tutuklandı. Adli Tıp Raporlarında şüphelilerin vücutlarında TNT bulgusuna rastlandı."

Şanlı, soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek, çevredeki MOBESE ve güvenlik kamerası görüntülerinin de bilirkişi ekiplerince incelendiğini, görüntülerin olayın aydınlatılmasına katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

- 845 ev ve iş yerinde hasar oluştuğu belirlendi

Şanlı, saldırının ardından yapılan incelemede ilk belirlemelere göre 845 ev ve iş yerinde hasar oluştuğunun belirlendiğini söyledi.

Mağduriyet yaşayan vatandaşlara hasarın oranı doğrultusunda terör tazminatı ödeneceğini dile getiren Şanlı, okul, cami, İlçe Emniyet Amirliği binası ve lojman ile Açıkgöz ailesine ait yıkılan evde ayrıca hasar tespiti yapılacağını aktardı.

Şanlı, olayın aydınlatılmasına yönelik çalışmaların sürdüğüne işaret ederek, bir taraftan terörle mücadele edilirken diğer taraftan vatandaşların zararlarını hızlı şekilde gidermeyi amaçladıklarını kaydetti.

- "Bu acının dindirilmesi için devlet olarak elimizden geleni yapacağız"

Kaymakam Şanlı, terör saldırısının ardından Valilik tarafından görevlendirilen 3 ekibin hasar oluşan mahallelerde çalışma yaptığını, mağdur vatandaşların büyük kısmına zararlarının karşılanması için ödeme yapıldığını aktardı.

Kalan ödemelerin banka aracılığıyla yapılacağını, hasar tespiti yapıldıkça vatandaşların hızla zararlarının karşılanacağını belirten Şanlı, "Saldırının ardından devlet, vatandaşa sıcak elini uzattı. Olayın ardından vatandaşlarımıza zararlarının devlet tarafından karşılanacağını belirttik. Maddi ve manevi anlamda bu acının dindirilmesi için devlet olarak elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.