Diyarbakır

"Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası"

14:40 24 Ocak 2016
"Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası"

Kente ulaştırılan bin 100 gıda kolisi, battaniye, giysi, yatak, elektrikli ısıtıcı, çocuk bezi ve oyuncaklardan oluşan yardımlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Kayapınar ilçesindeki toplama merkezine teslim edildi.

Adana ve Şanlıurfa'dan, "Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası" kapsamında Diyarbakır'a 3 kamyon dolusu insani yardım malzemesi gönderildi.

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle Sur ilçesinde evlerini terk etmek zorunda kalan aileler için başlatılan kampanyaya, Adana ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından destek verildi.

- "Bin yıllık kardeşliği inşa eden bir toplumuz"

Yardım gönderen Adana'daki sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan İnsan ve Medeniyet Hareketi Adana Derneği Başkanı Mehmet Tosun, kampanyaya destek vermeye gayret ettiklerini söyledi.

Kentteki sıkıntıların büyüklüğünün farkında olduklarını ve kendilerince bu yaralara merhem olmaya çalıştıklarını aktaran Tosun, "Bu toplumun her ferdi olarak bizler bin yıllık kardeşliği inşa eden bir toplumuz. İstedik ki bu kardeşliğe bir damla da olsa su akıtan bir de bizler olalım. Rabbim destek veren tüm kardeşlerimizden razı olsun" diye konuştu.

Siverek Sur Dayanışma Platformu Koordinatörü Cemil Yeşildağ da Siverekliler olarak Sur halkına "ensar" olma bilinciyle bir miktar yardım topladıklarını belirtti.

Malzemeleri teslim alan İbrahim Yaz da terör saldırıları nedeniyle evlerini terk eden mağdur aileler için başlattıkları kampanyaya değinerek, "Allah'a hamdolsun, Türkiye'nin birçok yerinden İslami sivil toplum kuruluşları, kardeşlerinin yardımına koştu. Yardımlar bizim açımızdan çok önemli bir husustur ama asıl önemli olan Müslümanların birbiriyle dayanışmasıdır ve birbirinin derdine derman olmasıdır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.