Diyarbakır

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Diyarbakır'da:

10:41 30 Ocak 2016
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Diyarbakır'da:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Aile Sosyal Destek Programı çerçevesinde ekibimizle aileleri ziyaret edeceğiz. Ailelerimizi ziyaret etmekle kalmayacağız ilk aşama olarak psikoterapilerini de yapacağız" dedi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret eden Ramazanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlığı tarafından yürütülen projeleri sahada incelemek üzere kente geldiğini bildirdi.

Bakanlık olarak Aile Sosyal Destek Programı'na (ASDEP) Diyarbakır'da da büyük önem verdiklerini belirten Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

"Diyarbakır kadim kültürü ve tarihi olan bir yer. Burada bakanlığımıza bağlı il müdürlüğümüzün yürüttüğü saha çalışmaları var. Bu çalışmalarımızı hem de yeni başlattığımız ASDEP kapsamında yapılan saha çalışmalarını yerinde görmek için Diyarbakır'a geldik. Aile Sosyal Destek Programı çerçevesinde ekibimizle aileleri ziyaret edeceğiz. Ailelerimizi ziyaret etmekle kalmayacağız ilk aşama olarak psikoterapilerini de yapacağız. Bölgeyle ilgili milletvekillerimizle gerekli istişareleri yaptık. Bütün dikkatlerimiz Diyarbakır'da olacak."

Bakan Ramazanoğlu, "Terör olayları nedeniyle yaşanan göçlerle ilgili" bir soru üzerine "ASDEP bütün Türkiye'yi kapsayan bir projedir. Biz bunu pilot bazı illerimizde başlatmıştık. Şu anda çalışma alanımız tüm Türkiye, tabi ki bakanlık olarak Diyarbakır gibi hassas olan bölgelerde daha yoğun şekilde çalışıyoruz. Bugün Diyarbakır'da bu projenin bir gönüllüsü olarak çalışacağım. Bakan kimliğimle değil, bir doktor ve uzman olarak ailelerimizle birlikte olacağım. Bu inşallah Türkiye'nin sosyal problemlerine yönelik ciddi anlamda adım attığımız bir proje olacak" yanıtını verdi.

Daha sonra Ramazanoğlu, Vali Aksoy'la bir süre basına kapalı görüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.