Diyarbakır

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Diyarbakır'da:

15:59 30 Ocak 2016
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Diyarbakır'da:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, özel durumlar ve özel süreçler içerisinde olan ailelere psikolojik destek ve rehabilitasyon hizmeti vereceklerini belirterek, "Şu anda ekiplerimiz sahada çalışıyorlar. Onların sahada yaptığı çalışmaları yerinde görelim ve çalışmalara biz de destek verelim istedik" dedi.

Bakan Ramazanoğlu, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde düzenlenen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi Toplantısı'nda, kadınlara meme ve rahim ağzı kanseriyle ilgili bilgiler aktardı, erken teşhisin önemine değindi.

Diyarbakır'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu vurgulayan Ramazanoğlu, "Diyarbakır'ı ve Diyarbakırlıları seviyorum. Burada kadim dostlarımız var. Yüreğimizin ve gönlümüzün bir parçası her daim burada. Bir şey olduğu zaman dostlarımızı arıyoruz 'nasılsınız, iyi misiniz?' diye. Gönlümüzün bir tarafı buradayken kulağımız ve gözümüz de buralarda" ifadelerini kullandı.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Ramazanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın her zaman gönül coğrafyalarında yer alan bir şehir olduğunu söyledi.

Bakan Ramazanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hayata geçirilen Aile Sosyal Destek Programı'nın (ASDEP) başlatıldığı ana yerlerden birinin Diyarbakır olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bu proje çerçevesinde 20 gündür sosyal hizmet uzmanlarımız, sosyal ve klinik psikologlarımız sahada çalışıyorlar, ev ziyareti yapıyorlar ve vatandaşlarımızla tek tek görüşüyorlar. Bu proje kapsamında belli sayıdaki ailenin bir sosyal danışmanı olacak. Sosyal danışman bu ailelerin her şeyiyle ilgilenecek, onlara rehberlik edecek. Öte taraftan ailenin kendi içerisinde baş edemediği, sorun çözme kabiliyetinin zayıfladığı yerlerde de bizim personelimiz onlara destek hizmeti verecek. Bu destek hizmetindeki hedef kitlemiz kadınlar ve çocuklardır. Özel durumlar ve özel süreçler içerisinde olan ailelere psikolojik destek ve rehabilitasyon hizmeti vereceğiz. Şu anda ekiplerimiz sahada çalışıyorlar. Onların sahada yaptığı çalışmaları yerinde görelim ve çalışmalara biz de destek verelim istedik."

Ramazanoğlu, mahallelerdeki birkaç aileyi ziyaret edeceklerini vurgulayarak, "Onlarla daha önce yapılmış birinci ziyaretlerin ardından biz ikinci ve üçüncü ziyaretleri yapmış olacağız. Ben de bir sosyal hizmetli danışman, bir psikolog olarak mesleğimde doktorluk olduğu için bugün bir saha çalışanı olarak o aileleri ziyaret edeceğim. Onlarla beraber oturacağım ve onların derdini dinleyeceğim. İlk psikolojik destek terapilerini bugün onlarla beraber yapacağız" diye konuştu

- Anayasa çalışmaları

Türkiye Cumhuriyeti'nin kadim bir devlet olduğunu, tarih boyunca büyük sorunlarla karşılaştığını ancak her seferinde bunları aştığını dile getiren Ramazanoğlu, şunları söyledi:

"Terör dediğimiz mücadele elbette bitecek. Demokrasi, ileri demokrasi yolunda ilerleyen bir Türkiye var. Kimse Türkiye'nin ileri demokrasi yolundaki yürüyüşüne engel olamayacak, olması mümkün değil. Son 12 yılda hem yasal zeminde yaptığımız hem de pratikte yaptığımız uygulamalarla Türkiye gerçekten çok önemli mesafeler kat etti. İnşallah önümüzdeki süreçte bizi bekleyen en önemli adımlardan birisi anayasa değişikliğidir. Anayasa değişikliğiyle yeni bir sisteme yani başkanlık sistemine geçiş sürecini yaşayacağız inşallah. Türkiye artık sorunlarını daha dinamik çözebilen bir ülke durumuna gelecek. Yönetim konusunda hem tek seslilik hem de daha emin adımlar atan bir ülke haline gelecek. Türkiye, bu siyasi ekip, AK Parti'nin 317 milletvekiliyle yeni anayasayı yapma konusundaki iradesine ümit ediyoruz ki parlamento da destek verip, Türkiye artık bu dar gelen anayasa gömleğini üzerinden çıkarmış olacak."

- "Kadın ve çocuklara psikoterapi uygulanıyor"

Ramazanoğlu, sokağa çıkma yasağı uygulanan mahallelerden çıkan vatandaşların psikolojik durumuna yönelik ne gibi çalışmalar yapılacağına yönelik soru üzerine, "Şu anda sahada çalışan ekiplerimiz sosyal hizmet uzmanı ve psikologlar, işini bilen insanlar. Özellikle hedef kitle dediğimiz kadın ve çocuklara psikoterapi uygulanıyor. Onların yanındayız. Zaten sosyal yardımlaşma vakıflarımız aracılığıyla her türlü ihtiyaçları gideriliyor. Valilerimiz, kaymakamlıklarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve biz de bakanlık bünyesinde kaymakam ve valiliklerimize yolladığımız her türlü yardımlarla günlük temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ben de şu anda bir aileye gidip bir aileye psikoterapinin ikinci adımını uygulamak üzere ziyaretimi yapacağım" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.