Diyarbakır

Sur'da ele geçirilen mühimmat

12:05 31 Ocak 2016
Sur'da ele geçirilen mühimmat

Mardin ve Diyarbakır Süryani Metropoliti Filüksinos Saliba Özmen, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Meryem Ana Kilisesi'nde çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğine ilişkin haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

Özmen, yaptığı yazılı açıklamada, dün ve bugün ulusal basında Ali Paşa Mahallesi'ndeki Meryem Ana Kilisesi'nde çok sayıda silah ve mühimmat bulunduğuna ilişkin haberlerin yayınlandığını anımsattı.

İlçedeki çatışmalardan dolayı can güvenliği endişesiyle kilise papaz ve ailesinin kiliseyi 3 gün önce boşaltıp otele yerleştiğini hatırlatan Özmen, şunları kaydetti:

"Mardin Kırklar Kilisesi Ruhanisi Gabriel Akyüz ve Diyarbakır Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut ile heyet olarak Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret ederek kilisemizin tarihi hakkında bilgi verdik, korunması yönünde gereken hassasiyetlerin gösterilmesini rica ettik. Tarihi Meryem Ana kilisesinde çok sayıda silah ve mühimmat bulunduğuna ilişkin çıkan haberler gerçek dışıdır. Bu haberlerin gerçek dışı olduğu Diyarbakır Valisinin de bilgileri dahilindedir. Çok hassas bir süreçten geçmekteyiz. Bir an önce ülkemize barış ve huzurun gelmesi için herkesin gereken duyarlılığı göstermesini beklemekteyiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.