Diyarbakır

Başbakan'ın açıklamaları terör mağduru ailelere umut oldu

19:03 05 Şubat 2016
Başbakan'ın açıklamaları terör mağduru ailelere umut oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle evlerinden ayrılarak otellerde veya kiraladıkları evlerde kalmak durumunda olan vatandaşlara kira yardımı yapılacağına ilişkin açıklaması terör mağdurlarını sevindirdi.

Başbakan Davutoğlu'nun Mardin'deki Artuklu Üniversitesinde düzenlenen "Kardeşlik Buluşmaları Mardin Konferansı"nda Terörle Mücadele Eylem Planı ve rehabilitasyon çalışmalarına ilişkin konuşmasında, "Sur'dan, Cizre'den, Silopi'den çıkıp otellerde ya da evlerde kalmak durumunda olanlara, her ay düzenli kira yardımı yapılıyor ve yapılacak. Onlar huzur içinde uyumadıkça, Ankara'da bize huzur haramdır. Her türlü ihtiyaçları karşılanacak" ifadeleri terör saldırılardan mağdur olan vatandaşlara umut oldu.

- "Allah devletimizden razı olsun"

Sur'da, terör örgütü PKK mensuplarınca açılan çukurlar, kurulan barikatlar, tuzaklanan patlayıcılar nedeniyle can güvenliği endişesi taşıdığı için evlerini terk ederek, TOKİ tarafından yapılan konutlara yerleşen aileler mutluluklarını AA muhabirine anlattı.

Z.G, eşinin çalışmadığını bu nedenle kira ödemekte sıkıntı çektiklerini bildirdi.

Kira yardımı yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Z.G, "Allah devletimizden razı olsun" dedi.

Z.G, olaylar nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını evden eşyalarını alamadan çıktıklarını anlatarak, eşya ve giysi ihtiyaçlarının da bulunduğunu aktardı.

- "Devlet sahip çıkınca insan çok mutlu oluyor"

H.D, kira yardımı ile ailelerin mağduriyetinin giderileceğini belirtti.

"Allah Başbakandan razı olsun, bizi sahipsiz bırakmadı, bize sahip çıktı. Devlet sahip çıkınca insan çok mutlu oluyor" ifadelerini kullanan H.D, bu tür yardımların mağdurlar için önemine vurgu yaptı.

- "Vatandaş devletin yardımını hissediyor"

H.B, Türkiye'nin tüm ülkelerin mağdur vatandaşlarına kucak açtığına işaret ederek, terör mağdurlarının da devletin yardımlarına ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Başbakanın kira yardımı yapılacağına ilişkin açıklamasından sevinç duyduklarını belirten H.B, "Vatandaş devletin yardımını hissediyor. Zaten burada da bize yardım yapıldı" ifadesini kullandı.

B.Ö, mağduriyetlerinin giderileceği için memnun olduklarını işaret ederek, kira yardımı ile mağduriyetlerinin büyük ölçüde giderileceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.