Diyarbakır

Terör mağduru 10 bin aileye ASDEP ile destek

11:17 19 Şubat 2016
Terör mağduru 10 bin aileye ASDEP ile destek

ASDEP, özellikle terör mağduru aileler için umut oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu başkanlığında yürütülen "Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP)" kapsamında, Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'de 10 bin 192 aile ziyaret edildi.

Proje kapsamında Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'de sosyal çalışmacı, sosyolog, psikolog, çocuk gelişimci, öğretmen ve sağlıkçıların da aralarında bulunduğu 219 personel, evleri ziyaret ederek, terör mağduru 10 bin 192 ailenin bireyleriyle yüz yüze görüştü.

Terör mağduru ailelerin yaralarını sarmanın amaçlandığı proje çerçevesinde Diyarbakır'da 60 personel sahada çalışıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Sur ilçesinde terör örgütünün saldırıları sonucu evlerini terk eden aileler belirlendikten sonra, 3 kişilik ekipler, kentin farklı mahallelerine dağılarak ev ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Öncelikle hanede kaç aile ve kişinin bir arada yaşadığı, temel ihtiyaçlarının neler olduğu belirleniyor. Sağlıktan eğitime kadar tüm sorunları rapor haline getirilen aileler hakkında ilgili kurumlara bilgi veriliyor. Ekipler, daha sonra ailelerin sorunlarının ilgili kurumlarca çözülüp çözülmediğinin takibini yapıyor. Bunun için aileler birçok kez ziyaret ediliyor.

Psikolojik destek verilen ve nakdi yardım sağlanan aileler, önemsendiklerini hissediyor. Diyarbakır'da bu kapsamda 2 bin 295 aileden 16 bin 962 kişiyle görüşüldü.

- Şırnak'ta 4 bin 547 aileye ulaşıldı

Şırnak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam da Silopi ilçesinde ekiplerin yoğun çalışma yürüttüğünü, terör saldırılarından en çok etkilenen 8 mahallenin tamamında hane ziyaretleri yaptıklarını söyledi.

"Ailelere hem psikolojik destek veriliyor hem de yaşadıkları sorunlar tespit ediliyor" diyen Akçam, Silopi'de 27 Ocak'tan bu yana 4 bin 547 aileye ulaşıldığını, 49 bin 619 kişiyle görüşme sağlandığını bildirdi.

Bakanlık tarafından gönderilen sosyolog, psikolog ve sosyal çalışmacının yer aldığı 130 kişinin projede çalıştığını anlatan Akçam, şöyle devam etti:

"İlçede 130 kişilik ekibin sahada yaptığı çalışmayla bin 350 aile, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yönlendirildi. 850 aileyi, sağlık hizmeti için İl Sağlık Müdürlüğüne bildirdik. 40 aileyi, evde bakım hizmetinin verilmesi amacıyla İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne bildirdik. 850 ailenin sosyal destek almaları için çalışmalarımız sürüyor. Durumları acil olan 132 aileye de 150 bin lira yardım yapıldı."

- Mardin'de 1 milyon 139 bin lira kira yardımı

Mardin'de de proje kapsamında 29 personelle yapılan ziyaretlerde, 3 bin 350 aileden yaklaşık 18 bin kişiye ulaşıldı.

Ailelerin yaşadıkları mağduriyetler tespit edildi. Terör nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere, 1 milyon 139 bin lira kira yardımı sağlandı. Ayrıca 257 bin lira yardım yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.