Diyarbakır

Yasin Börü davası

15:47 07 Mart 2016
Yasin Börü davası

Bilge Gençlik Kulübü, Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te, Kobani'de (Ayn el Arap) yaşananlar bahane edilerek gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz'un öldürülmesine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasının başlamasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan kulüp üyeleri sık sık tekbir getirdi. Kulüp üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Muhammet Savaşçı, 6-7 Ekim'de yapılan katliamın bu coğrafyanın İslam rengi ile boyanmasına tahammül gösteremeyen bir grup kendini bilmezin karanlık odaklardan aldığı talimatlarla gerçekleştirildiğini belirtti.

Yasin Börü ve arkadaşlarının rahmet dileğinde bulunulduğu ifade eden Savaşçı, "Allah'ın 'yeryüzünde yardımlaşın' şiarını kendilerine düstur edinen bir grup genci, İsmail'i bir adayışla Rablerine canlarını veren aziz şehitlerimizi tekrardan rahmetle anarken zalimleri cehennemin yakıcı ateşiyle müjdeliyoruz" şeklinde konuştu.

Aile yakınlarının "azmettiricilerin yargılanması" doğrultusundaki taleplerinin reddedilmemesi gerektiğini dile getiren Savaşçı, şöyle dedi:

"Katliamın bütün sorumlularının, organizatörlerinin ve azmettiricilerin de cezalandırılmadığı müddetçe, bu davanın asla sonlandırılamayacağını belirtiyoruz."

Kulüp üyeleri açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.