Diyarbakır

"Terör mağduru kadınlar sanatla rehabilite edilebilir"

11:42 09 Mart 2016
"Terör mağduru kadınlar sanatla rehabilite edilebilir"

Dicle Üniversitesi (DÜ) Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Evren Daşdağ, terör mağduru kadınların sanatla rehabilite olabileceğini söyledi.

DÜ'de farklı meslek grubundaki kadınlar tarafından "Kaç Zamandır Kadın" konulu resim sergisi düzenlendi.

Serginin koordinatörlüğünü yapan Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Daşdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası bir takım tezgahların var olduğunu belirterek, bu tezgahların etkilerini Diyarbakır'da terör bazında gördüklerini söyledi.

Terör saldırıları dolayısıyla bir çok insanın mağdur olduğuna işaret eden Daşdağ, "Yaşlısıyla genciyle biz, kadınlar gününü kutluyoruz, ama mağdur olan kadınlarımız ve ezilen kadınlarımız var. Bu bizi gerçekten üzüyor. Aslında biz bu hafta içinde bunlara binaen bunları haykırmak istedik. Coğrafyalar değişiyor, tarih akıyor, teknoloji gelişiyor, ama kadınların kaderi hiç değişmiyor" diye konuştu.

- Sanatla rehabilite

Daşdağ, son dönemde bölgede yaşanan terör saldırılarına da değinerek, "Terörle anılmak niye, sanatla, güzellikle, doğamızla insancıllığımızla sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu yüzden burada varız, bu yüzden etkinliklerimize sanatımıza devam ediyoruz" dedi.

Terör saldırıları nedeniyle kadınların mağduriyetinin arttığına dikkati çeken Daşdağ, şöyle konuştu:

"Sanat bin yıllardır rahatlamanın duyguları aktarmanın duygu ve düşüncenin aktarmanın her türlü biçim ve yöntemini kullanmanın bir aktarımı olmuştu. Bu yüzden terörden mağdur olan kadınlar sanatla rehabilite edilebilir. Duyguların düşüncelerini bu yolla aktarabilir, kimisi bunu el sanatlarını kullanarak yapabilir bir nakışla kullandığı bir motifle ifade edebilir, kimisi fırça ile bunu yapabilir, kimisi benim gibi toprakla bir seramikçi gibi gibi şekil vererek yapabilir. Ama sanat bunları haykırırken başkalarına da 'sen burada durmalısın sen devam etmelisin' diyen çok önemli bir araçtır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.