Diyarbakır

Diyarbakır'daki cinayet davası

17:06 15 Mart 2016
Diyarbakır'daki cinayet davası

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 4 ay önce 14 yaşındaki kız kardeşini öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan ağabey ilk kez hakim karşısına çıktı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Ali Öğüt hazır bulundu.

Sanık Öğüt, savunmasında, "Terör örgütü PKK tarafından 48 kişi ile kaçırıldım ve Sur ilçesinde rehin tutulduk. O günden sonra psikolojim bozuldu. Kötü insanlardan uzak tutmaya çalışmak için kardeşimle tartıştık. Sadece korkutmak istedim, amacım öldürmek değildi" ifadelerini kullandı.

Sur ilçesinde çıkan çatışma nedeniyle terör örgütü üyelerinden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğunu öne süren sanık Öğüt, eyleme karışmadıkları gerekçesiyle serbest bırakıldığını iddia etti.

Terör örgütü üyelerince kaçırıldığı günden sonra psikolojisinin bozulduğunu ileri süren Öğüt, tahliye olduktan sonra kardeşi Evindar'ın arkadaşlarının iyi olmadığını gördüğünü söyledi.

Kardeşinin uyuşturucu kullanan arkadaşlarının olduğunu savunan Öğüt, şöyle devam etti:

"Onu kazanmak ve uyuşturucu batağına düşmemesi için sürekli uyardım. Bunu aileme söylediğimde bana inanmadılar. Kardeşim, benimle hiçbir zaman konuşmuyordu. Veli toplantısına ben gittim diye kardeşimle tartıştık. Kardeşime doğru yolu göstermeye çalışıyordum. Konuşmak istemeyince ben de korkutmak için silahımı çıkardım. İki kez korkutmak için ateş ettim. Silahın emniyetini kapatmaya çalışırken de silah ateş aldı. Kardeşimin yerde yattığını görünce silahı cebime koyarak evden uzaklaştım. Daha sonra teslim oldum."

Savunmanın ardından mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Sanık Öğüt hakkında "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.