Diyarbakır

Bağlar'da terörün izleri silinmeye çalışılıyor

15:12 21 Mart 2016
Bağlar'da terörün izleri silinmeye çalışılıyor

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde Kaynartepe Mahallesi ile çevresindeki bazı caddelerde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından hayat normale dönmeye başladı.Merkez Bağlar ilçesinde yolu trafiğe kapatarak araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan, bir polisin şehit edildiği, 10 polisin yaralandığı, 3 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği çatışmanın ardından 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı, Kaynartepe Mahallesi'nin tamamı, Gürsel Caddesi'nin Cemiloğlu Caddesi'nden Bağlar Dörtyol'a kadar olan bölümü ile Nükhet Coşkun Caddesi'nin tamamında 06.00 itibarıyla kaldırıldı.

Sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle vatandaşlar, evlerine dönmeye başladı.

Yasağın kalktığı mahalle ve caddelerde tahrip olan evlerini temizleyen vatandaşlar, duvarlarını onardı. DEDAŞ görevlileri, hasar gören elektrik direkleri ve trafolardaki arızaları giderirken, esnaf da iş yerlerini açtı.

- Vatandaşlardan teröre tepki

Evlerdeki tahribat, terör saldırılarının şiddetini gözler önüne serdi. Saldırılar yüzünden mağdur olan vatandaşlar, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Teröristlerce tahrip edilerek evleri kullanılamaz hale gelen bazı vatandaşlar, eşyalarını kiraladıkları kamyonetlere yükleyerek mahalleden taşındı.

Kaynartepe Mahallesi sakinlerinden R.E, "Terör örgütü elemanları kinlerini kustular. Allah mazlum insanların yardımcısı olsun. Yaptıkları planların hepsini Allah onların başlarına geçirsin. Allah onları kahretsin" diye konuştu.

R.E, terör saldırılarının nedeninin PKK olduğunu vurgulayarak, güvenlik güçlerinin operasyonu öncesinde terör örgütü mensuplarının mahallenin her tarafını kuşattıklarını söyledi.

R.E, şöyle konuştu:

"Ev giderse gitsin, umurumuzda değil. Benim dinim önemlidir. Eğer Kürt muhabbetini ediyorlarsa, Kürt muhabbeti ortadadır. Terör örgütü alfabede harf bırakmadı. Terör örgütü her yenildiğinde başka bir isimle karşımıza çıktı. Ahlaki çöküşten dolayı bölgemiz bu hale geldi."

Mahalle sakinlerinin korkudan ışıklarını kapattıklarını anlatan Y.N. de teröristlerin gece geç saatlerde evlerinin kapı ve camlarını kırdığını anlattı.

Ailesiyle mutfağa sığındıklarını kaydeden Y.N, teröristlerin kazma ve küreklerle kaldırım taşlarını yerinden sökerek barikat yaptığını gördüğünü söyledi.

Çözüm Süreci'nin tekrar başlaması ve huzurun tesis edildiği ortamın gelmesini istediklerini vurgulayan vatandaşlardan M.T. de artık evinde rahat yaşamak istediğini dile getirdi.

Bu arada, Kaynartepe Mahallesi'ndeki duvara yazılan "Kürt halkını evinden, yurdundan eden PKK'yı unutmayın" ibaresi dikkati çekti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.