Diyarbakır

Bağlar'da vatandaşlar terörün yaralarını sarıyor

16:33 22 Mart 2016
Bağlar'da vatandaşlar terörün yaralarını sarıyor

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Kaynartepe Mahallesi ile çevresindeki bazı caddelerde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından evlerine dönen vatandaşlar, bölücü terör örgütü mensuplarının neden olduğu tahribatı gideriyor.

Merkez Bağlar ilçesinde yolu trafiğe kapatarak araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan, bir polisin şehit edildiği, 10 polisin yaralandığı, 3 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği çatışmanın ardından 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının, Kaynartepe Mahallesi'nin tamamı, Gürsel Caddesi'nin Cemiloğlu Caddesi'nden Bağlar Dörtyol'a kadar olan bölümü ile Nükhet Coşkun Caddesi'nin tamamında dün 06.00 itibarıyla kaldırılmasının ardından hayat normale dönmeye başladı.

Yasağın kalktığı mahalle ve caddelerde tahrip olan evlerini temizleyen vatandaşlar, teröristlerin evler arasında geçiş sağlamak amacıyla yıktıkları duvarlarını onarıyor.

Çukurların kapatıldığı ve barikatların kaldırıldığı mahallede evlerine dönen vatandaşlar, onarım ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Esnaf, iş yerlerini temizleyerek, müşterilerine hizmet vermenin telaşını yaşıyor.

Bazı vatandaşlar, terör örgütü mensuplarının evlerini kullanılamaz hale getirmesi nedeniyle mahalleden taşındı.

Teröristlerin saldırısı sonucu dükkanı hasar gören R.O, dükkanını temizlediğini ancak dükkanındaki hasarın büyük olduğunu söyledi.

- "İnsanların evlerine girmişler, evlerini talan etmişler"

Terör örgütüne tepki gösteren esnaf Y.T de örgütün halka zulmettiğini dile getirerek, "İnsanların huzurunun bozulması, evlerinin talan edilmesi için elinden gelen her şeyi yapıyorlar. İnsanları evinden yurdundan edip çoluk çocuğa zarar veren terör örgütünden hayır gelmez. İnsanların evlerine girmişler, evlerini talan etmişler. Herkesin bir düzeni vardı. Bunu darmadağın ettiler. Bu büyük bir zulümdür" diye konuştu.

İnsanların terör saldırıları nedeniyle 1 haftadan bu yana evlerine gidemediklerini anlatan Y.T, 35-40 yıl yaşanılan bir bölgeden göç etmenin yıkım olduğunu kaydetti.

"Bu insanlar yoksul ve bir ekmeği bulamayacak insanlar var. Halkını koruduklarını söyleyenlerin, halkına zulmetme hakkı yoktur. Hiç kimsenin kimseye zulmetme hakkı yok" diyen Y.T, bu yıkımın önüne bir set çekmek gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Yeter artık zulmün sonu zulümdür. Bir yerde insan artık 'dur' diyecek. Çukuru git başka yerlerde kaz. Halkın huzurunu niye bozuyorlar. Herkesin eline silah alıp savaşmasını mı istiyorlar. Bütün bunlardan millet zarar görüyor. Herkes beddua ediyor. Ne zaman bu zulme son verecekler."

Terör saldırılarından dolayı sıkıntılarını Kürtçe anlatan yaşlı kadın A.K ise terör saldırılarının bir an önce bitmesi temennisinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.