Diyarbakır

Mutlu Kaya'nın yaralanması davası

17:25 24 Mart 2016
Mutlu Kaya'nın yaralanması davası

Katıldığı ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya'nın Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki evinde uğradığı silahlı saldırıya ilişkin, tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Veysi Ercan ile sanık ve Kaya ailesinin avukatları hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Ramazan Lale, olay günü sanık Veysi'nin arkadaşı olan Celil Çiftçi'yi arayarak Ergani'ye gelmesini istediği ve aracı olmadığı için kendisini götürdüğünü ileri sürdü.

Veysi'nin kız kaçıracağını Celil'in kendisine yolda söylediğini anlatan Lale, Ergani'ye ulaştıktan sonra Celil'in sanık Veysi ile yaptığı görüşmenin ardından, kendisine "kız kaçırma durumunun olmadığını, Veysi'nin şaka yaptığını" söylemesi üzerine, Diyarbakır'a geldiğini iddia etti.

Duruşmada, Mutlu Kaya'yı kaçıracağı yönündeki beyanların doğru olmadığını öne süren sanık Ercan savunmasında, şunları anlattı:

"Mutlu evimde uzun süre kaldı. Bazen de otelde beraber kaldığımız günler olmuştur. Bu kadar samimi olduğum bir kişiyi zorla kaçırmam mümkün değildir. Mutlu'nun annesi ve kardeşlerinden para istediğime dair beyanlar tamamen iftiradır. Hatta onlar benden başlık parası istiyordu. Babası ailesini terk ettiği için Mutlu ve ailesine değişik zamanlarda yardımlarım da olmuştur. Para istemem mümkün değildir. Tahliyemi talep ediyorum."

Cumhuriyet savcısı, sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini gösteren somut olguların bulunması, mevcut delil durumu ve kaçma şüphesi gerekçesiyle sanık Ercan'ın tutukluluk halinin devamı yönünde görüşünü bildirdi.

Sanık avukatı Serdar Teke, müvekkilinin tutukluluk halinin devamına ilişkin savcının görüşüne katılmadığını belirterek, olay yerinden keşif yapılması ve müvekkilinin tahliyesi için talepte bulundu.

Savunmaların ardından duruşmaya ara veren mahkeme, sanık avukatının keşif yapılması ve tahliye talebinin reddine karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İstenilen ceza

Sanık Ercan hakkında, "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Mutlu Kaya, İstanbul'da katılacağı televizyon programı öncesi Ergani ilçesindeki evinde prova yaparken 18 Mayıs 2015 gecesi başından silahla vurularak ağır yaralanmış, olayla ilgili Kaya'nın erkek arkadaşı olduğu belirtilen Ercan tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.