Diyarbakır

Eşinin yadigarı tespihi Davutoğlu'na hediye etti

11:21 04 Nisan 2016
Eşinin yadigarı tespihi Davutoğlu'na hediye etti

HASAN NAMLI/AHMET KAPLAN - Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Diyarbakır ziyareti sırasında eşinin yadigarı tespihi hediye eden 74 yaşındaki Saliha Gündüz, "Birileri evlerimizi başımıza yıkarken, Başbakan bize sahip çıktı. Benim için çok değerli olan tespihi bundan dolayı hediye ettim." dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun Ulu Cami'ye cuma namazını kılmak için geldiği sırada yanına yaklaşarak tespih hediye eden Gündüz, AA muhabirine, tespihin rahmetli eşinin 57 yıllık yadigarı olduğunu söyledi.

Davutoğlu'na büyük sevgi duyduğunu belirten Gündüz, "Eşimin hatırasıydı. Başbakan Davutoğlu'na hediye ettim. O da benim bir evladımdır. Türkiye'nin Başbakanıdır, başımızın tacıdır, onunla gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu'na tespihi verirken, kendisi için büyük değeri olan tespihe sahip çıkmasını ve kimseye vermemesini istediğini anlatan Gündüz, şunları söyledi:

"Birileri evlerimizi başımıza yıkarken, Başbakan bize sahip çıktı. Benim için çok değerli olan tespihi bundan dolayı hediye ettim. Birileri Sur'u yıkarken, bizi göç ettirirken Başbakanım geldi, Kürt milletine sahip çıktı. O bize sahip çıktı, Allah da ona sahip çıksın. Kürtlere, memlekete ve Türkiye'ye sahip çıktığı için o hediyeye de sahip çıkmasını istedim."

- Teröristlere tepki gösterdi

Terör örgütü PKK mensuplarının Sur ilçesinde kazdıkları çukurlarla kendilerini mağdur ettiğini ifade eden Gündüz, "Evlerimizin önüne çukur kazdılar, bombaları bıraktılar, yıktılar. Evlere delik açıp içinden geçtiler. Yeter artık çekecek bir gücümüz kalmadı. Bütün milleti perişan ettiler. Evlerimizi başlarımıza yıktılar. Bu millet buna layık değil." şeklinde konuştu.

Gündüz, Çanakkale Savaşı'nda Türk ve Kürtlerin birlikte şehit olduğunu, vatan toprağının şehit kanları ile yoğrulduğunu belirtti.

Kürtler olarak Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın arkasında olacaklarını dile getiren Gündüz, "Çanakkale'de binlerce şehit verdik, gerekirse yine şehit veririz, onları denize yine dökeriz. Topumuz tüfeğimiz yokken nasıl denize döktüysek gerekirse bugün tekrar savaşırız." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.