Diyarbakır

Terörle değil, peygamber sevdasıyla anılmak istiyorlar

12:17 14 Nisan 2016
Terörle değil, peygamber sevdasıyla anılmak istiyorlar

FİKRET KAVGALI - Diyarbakır'da, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla cadde, sokak ve iş yerleri asılan afiş ve pankartlarla Hazreti Muhammed'e atfen yazılan güzel sözlerle donatılırken, vatandaşlar kentin terör örgütünün saldırılarıyla değil, peygamber ve sahabelere duyulan sevgiyle ön plana çıkmasını istiyor.

Diyarbakırlı vatandaşlar, nisan ayı içerisinde yer alan ve Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle, terör örgütü PKK'nın yarattığı travmayı atlatmak istiyor, terörün etkisini unutmaya çalışıyor.

Kentte, Peygamber Sevdalıları Platformu'nca 17 Nisan'da Nevruz Parkı'nda düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliği heyecanı yaşanırken, hafta dolayısıyla cadde, sokak ve iş yerlerine asılan afiş ve pankartlarda Hazreti Muhammed'e atfen yazılan güzel sözlerle de kent donatıldı.

Vatandaşlar kentin terör örgütünün saldırılarıyla değil, peygamber ve sahabelere duyulan sevgiyle ön plana çıkmasını ümit ediyor.

Sur ilçesinde esnaf olan Süleyman Büğüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teröre tepki göstererek, Diyarbakırlı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi dindar bir nesil istediklerini söyledi.

Kentte Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin artması gerektiğini dile getiren Büğüm, "Diyarbakır 5 aydır terörden çekiyor. Herkesin psikolojisi bozuldu. Bundan dolayı insanlar sığınacak bir liman arıyor. Bu liman da Peygamber Efendimizdir. Diyarbakır peygamberler ve sahabeler diyarıdır. Diyarbakırımızın bu değerleri ile anılmasını istiyoruz." dedi.

"HDP eğer halkı düşünseydi, bu 5 ay içerisinde halkın yanında olurdu. Bunların hedefi Diyarbakır'ın dindar neslini bozmaktır. Burada Müslümanlar olduğu sürece burası İslam olarak kalacak." diyen Süleyman Büğüm, Diyarbakır'ın İslam diyarı olduğunu ve terör örgütünün halkı düşünmediğini de kaydetti.

Diyarbakır'ın peygamber ve sahabeler şehri olduğunu anımsatan Sur ilçesinde oturan Süleyman Başak da Cumhurbaşkanın da dindar olmasından dolayı mutluluğunu dile getirdi.

"Diyarbakır'da Peygamber Efendimizin sahabeleri var. Kutlu Doğum etkinliklerinin yapılması çok güzel. Diyarbakır halkı olarak artık terörle anılmak istemiyoruz. Muhammed sevdası ile anılmak istiyoruz" diyen Başak, memleketine barış ve huzurun gelmesi temennisinde bulundu.

Diyarbakır'da Kutlu Doğum etkinliklerinin yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren cami imamı İdris El ise terör örgütünün kendilerine yaşattıkları mağduriyetleri anlattı.

Terör örgütü PKK'nın yıllardır halka zulmettiğini anlatan El, şöyle devam etti:

"PKK, halkın malına ve namusuna tecavüz etti. Bunlar Kürt ideolojisi değil, komünist ideolojisidir. HDP Kürt mücadelesi verdiğini söylüyor, ama gidip batıda komünistlerle birleşti. Maalesef bu Kürt milliyetçiliği yaptığını söyleyenler bizi huzurumuzdan, evimizden, namusumuzdan ve dinimizden ettiler. Allah hakkımızı onlara bırakmasın."

Diyarbakır'da artık terör olaylarının olmasını istemediğini dile getiren ortaokul öğrencisi Muhammed Elibol, "Teröristlerin bir daha Sur'a gelmesini istemiyorum. Zaten bizleri çok mağdur ettiler. Kutlu Doğum etkinliklerinin çoğalmasını istiyorum. Diyarbakır Surlu çocuk olarak, Peygamber Efendimizle anılmak istiyorum." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.