Diyarbakır

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Diyarbakır'da

15:50 22 Nisan 2016
Diyanet İşleri Başkanı Görmez Diyarbakır'da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, terör operasyonlarının sona erdiği Sur ilçesinde esnafı ziyaret etti, teröristler tarafından yakılan Kurşunlu Camisi'nde inceleme yaptı.

Görmez, Sur ilçesinde Gazi Caddesi esnafının sorunlarını dinledi. Vatandaşlar ziyaret sırasında Görmez'e yoğun ilgi gösterdi.

PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu yakılan tarihi Kurşunlu Camisi'nde de incelemelerde bulunan Görmez, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, caminin yakılmasından dolayı üzüntülü olduğunu söyledi.

Camilerin kardeşlik için önemli olduğunu belirten Görmez, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi. Görmez, şöyle konuştu:

"(Masum insanları katletmekle kalmadınız, aynı zamanda müminlere tarih boyunca kucağını açmış, bu mabetten ne istediniz) diye her taşı konuşuyor aslında. Gerçekten çok üzgünüm. Cenab-ı Hak, şehirlerimizi, evlerimizi her türlü kötülüklerden muhafaza eylesin. Bir daha Diyarbakır'a, bu şehirlere, Cizre'ye, Nusaybin'e, Silvan'a ve diğer şehirlerimize bu kötülükler, inşallah bir daha bulaşmaz. Bu bizim için ibret. Bunun resimlerini bizim saklamamız lazım. Gelecek nesillere göstermemiz gerekiyor. Allah affetsin bizleri. Siz neden şehirleri tahrip ediyorsunuz, yeryüzünü ifsat ediyorsunuz? Tarih boyunca, asırlarca bu camide Allah'a secde eden insanlar kardeş olmayı öğrendiler. Terörün ne kadar hiçbir kutsal ve değer tanımadığını bu manzara ortaya koyuyor. Allah bir daha bu şehirlerimize bu kötülere sokmasın, engellesin. Kardeşçe camilerimizde Rahmana secde ederek kardeş olmayı öğreniriz inşallah. Bu camimiz Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde. Biz de her türlü yardıma ve katkıya hazırız."

Bir gazetecinin caminin ne zaman ibadete açılacağını sorması üzerine Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "En kısa zamanda" yanıtını verdi.

Cami çevresinde görevli güvenlik güçleriyle de selamlaşan Görmez, daha sonra Hazreti Süleyman Caddesi'nde bir çay ocağında vatandaşlarla çay içti ve sohbet etti.

Sohbet sırasında bir vatandaşın "Allah sizi bu ümmetin başından eksik etmesin. Dualarımız daima sizinle" demesi üzerine Görmez, "Kötüler bir daha bu şehre uğramasın, Diyarbakır ümmetin kalbidir. Burada daima barış ve kardeşlik olmalı." ifadelerini kullandı.

Çay ocağı çıkışında Görmez, bir vatandaşa "Diyarbakır'a sahip çıkın." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.