Diyarbakır

Diyarbakır'da uyuşturucu ve kaçak sigara operasyonu

16:47 22 Nisan 2016
Diyarbakır'da uyuşturucu ve kaçak sigara operasyonu

Diyarbakır'da bir otobüste bulunan yolculara ait bilgisayar masası ve valizde yapılan aramada, 6 kilo 220 gram esrar ile bin 420 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Pirinçlik Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında yol arama ve kontrol faaliyetlerinin icra edildiği bildirildi.

İcra edilen yol kontrol ve aramasında bir otobüs firmasına ait otobüste bir yolcuya ait bilgisayar masasının içerisine zulalanmış vaziyette 6 kilo 220 gram kubar esrar ele geçirildiği belirtilen açıklamada, aynı otobüste yolcu olan bir kişinin valizinde ise bin 420 paket kaçak sigara bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet savcılığının talimatıyla yakalanan uyuşturucu maddelere ve kaçak sigaralara el konulmuştur. Yakalanan 2 şüpheliden biri çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuş, 1 şüpheli hakkında da adli işlemlere devam edilmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, kaçakçılık ve uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.