Diyarbakır

Başkentteki olaylı maç

17:48 25 Nisan 2016
Başkentteki olaylı maç

Diyarbakır'da bulunan bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, MKE Ankaragücü maçında saldırıya uğrayan Amed Sportif Faaliyetler yöneticilerini ziyaret etti.

Aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu'nun da bulunduğu sivil toplum kuruluşu temsilcileri, saldırıya uğrayan yöneticilerle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri yöneticilerle yaptığı görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı.

DTSO Başkanı Sayar ise sivil toplum kuruluşları olarak saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Buraya gelen deplasman takımları en iyi şekilde ağırlanıyor ve misafir ediliyor. Amed Spor'un sanki belli bir kesimin takımı olarak değerlendirilmesini doğru bulmuyoruz. Amed Spor yöneticilerine yapılan bu saldırı, Diyarbakır kentine yapılmış bir saldırıdır. Bu zihniyetteki saldırılara da sessiz kalmayacağız. MKE Ankaragücü'nden özür bekliyoruz. Dilerim bu son saldırı olur." diye konuştu.

Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu da saldırıya tepki gösterdi.

Bedirhanoğlu, "Amed Spor yöneticilerini, sağduyulu, soğuk kanlı ve akli selim davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. Yapılan saldırıyı, ilimizin takımı hak etmiyor. Suçlu olanların mutlaka cezalandırılmasını kamuoyu olarak bekliyoruz. Bu olaylar farklı şekilde tırmanırsa hiçbirimizin arzu etmeyeceği, kontrol edemeyeceği bir takım olaylarla karşılaşabiliriz." dedi.

DESOB Başkanı Ebedinoğlu ise saldırının "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal da Amed Spor'un başarılarının kentin ortak motivesi için önemli olduğunu söyledi.

Baysal, saldırıyla bu başarılara gölge düşürmeye çalışıldığını belirtti.

Amed Sportif Faaliyetler yöneticileri de ziyaretlerinden dolayı, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.